Boasson Hagen var sjanseløs da Hermans klatret til seier

Belgisk etappeseier på kongeetappen av Arctic Race.

Se og følg Arctic Race i vårt livesenter!

Målselv/Bergen (TV 2): Edvald Boasson Hagen fikk det for tøft og var sjanseløs på seier på lørdagens kongeetappe i Arctic Race of Norway.

MTN-Qhubeka-rytteren gå godt med i front da feltet kom inn i bunnen av bakken opp alpinanlegget i Målselv, men hadde ingen mulighet til å henge med de beste.

Belgiske Ben Hermans vant til slutt etappen, med Rein Taaramäe og Mathias Frank på de øvrige pallplassene.

– For tøff bakke for min del

Boasson Hagen ble til slutt nummer åtte, vel 23 sekunder bak Hermans.

– Det ble for tøft i dag, men jeg kjempet til siste meter. Louis (Meintjes) kom på slutten der og dro meg til mållinja, så jeg fikk god hjelp. Men det ble for tøft. Noen og 20 sekunder for tøft, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Det gikk relativt kontrollert opp, men det var en tøff bakke. Den var for tøff for min del. Jeg forsøkte å kjøre jevnt, men klarte ikke å hente dem igjen. Men jeg tapte mindre tid enn om jeg hadde vært med på rykket. Da hadde jeg sannsynligvis vært nede der fortsatt, sier Boasson Hagen og smiler.

Den norske kontinentalrytteren Odd Christian Eiking – som neste sesong blir proff hos franske FDJ – imponerte med en 10. plass.

Kristoff: – Stivnet ganske raskt

Sammenlagtleder Alexander Kristoff fikk det som ventet svært tøft i bakken og falt tidlig av tetfeltet. Til slutt trillet rogalendingen i mål vel to minutter bak Hermans, og tapte naturlig nok ledertrøyen.

Kristoff var ikke nevneverdig skuffet etter målgang.

– De begynte å støte med en gang. Det var ikke et tempo jeg var komfortabel med, så jeg stivnet ganske raskt. Jeg klarte ikke å henge med, men tenkte heller på morgendagen. Den passer meg bedre, sier han til TV 2.

Kristoff hadde ellers en flott dag på sykkelen, og lot seg spesielt imponere over den flotte naturen rundt Senja.

– Det var veldig fint vær og flott natur. Jeg fikk faktisk nytt det litt også, for det var ganske kontrollert i feltet, sier han og smiler.

Hermans overtok ledertrøyen

Den blå ledertrøyen bæres nå av etappevinner Hermans, som leder med sju sekunder til Taaramäe og 24 sekunder til Boasson Hagen.

BMC-rytteren måtte imidlertid jobbe hardt for etappeseieren, ettersom Taaramäe lå alene i front den siste halvdelen av stigningen.

Det var ikke før i siste sving før målstreken at Hermans hentet inn estlenderen og kunne trille forbi.

Etter målgang var 29-åringen svært glad.

– Jeg lå hele tiden rundt 100 meter bak han. Jeg visste at det var motvind og da det var 1,5 kilometer kunne jeg hentet han inn. Men da hadde jeg eksponert meg, så jeg ventet på hjulet til lagkameratene mine. Da det var 1 kilometer igjen ga jeg full gass. Jeg måtte det hvis jeg skulle klare å vinne, sier Hermans.

– Det er fantastisk. Jeg fikk ti bonussekunder og overtok ledertrøyen. Det er utrolig, sier han.

– Vi bør kunne kontrollere

Nå tror også Hermans på sammenlagtseieren til slutt.

– Jeg kan vinne rittet, men jeg trenger de samme gode beina i morgen som i dag. Jeg har et bra lag bak meg og normalt sett bør vi kunne klare å kontrollere dette. Men vi må kjøre først, sier han.

En som sannsynligvis ikke vil kunne kjempe om sammenlagtseieren er Eiking, som ligger 38 sekunder bak Hermans. Til det er ikke søndagens etappe hard nok for den klatresterke askøyværingen.

Men Eiking var likevel fornøyd med innsatsen i Målselv.

– 10. plass er jo greit det, og 7. plass i sammendraget er jo ganske bra, Så da gjelder det bare ikke å gå på en smell i morgen. Jeg har en tendens til av og til å gjøre det, og det kan jo være en mental greie. Men vi får håpe det går bra, sier han til TV 2.

– Hvordan var det å klatre med noen av de beste klatrerne i verden på slutten der?

– Jeg synes jo det er ganske gøy, jeg. Eller, gøy var det jo ikke, hehe. Men det gikk greit, sier Eiking.

– Og i morgen: Jakte etapperesultat eller beskytte sammenlagtresultatet?

– Jeg går jo egentlig alltid for resultat når jeg kan, men 7. plass er jo ganske bra. Så det blir vel kanskje begge deler, sier Eiking.