KVINNENE PÅ CHAMPS-ÉLYSÉES: Slik så det ut da Anna van der Breggen fra Nederland vant damerittet før herrene syklet siste etappe av årets Tour de France. Et lignende ritt er det Arctic-arrangøren har diskutert muligheten for å få til. 2015. Foto: AP Photo/Laurent Rebours.
KVINNENE PÅ CHAMPS-ÉLYSÉES: Slik så det ut da Anna van der Breggen fra Nederland vant damerittet før herrene syklet siste etappe av årets Tour de France. Et lignende ritt er det Arctic-arrangøren har diskutert muligheten for å få til. 2015. Foto: AP Photo/Laurent Rebours.

Arctic-arrangøren åpner for å arrangere dameritt

Har diskutert muligheten for å gjøre som Tour de France-arrangøren og inkludere en etappe for kvinnene.

MÅLSELV (TV 2 Sporten): Mens Arctic Race of Norway pågår i Nord-Norge denne uken, blir samtidig Ladies Tour of Norway holdt i og rundt Halden.

For kvinnesyklingen har Ladies Tour vært et stort løft, noe også La Course, et endagsritt for damer som blir holdt i Paris timer før herrene avslutter Tour de France, også har vært.

Til TV 2 forteller rittdirektøren for Arctic Race of Norway at de har diskutert muligheten for å gjøre noe lignende også i Nord-Norge.

– Vi må jobbe med det
– Vi har snakket litt om hvorvidt vi skal lage en av etappene som et dameritt, altså slik Tour de France gjør på den siste etappen for damene i Paris. Vi har snakket om det, og vi ønsker å kikke på det, sier Knut-Eirik Dybdal.

Rittdirektøren er tydelig på at et dameritt for øyeblikket er et stykke unna å bli realisert, men sier at å utvikle Arctic Race videre absolutt er på dagsordenen.

– Vi må tørre å snakke om det og diskutere med forbundet, for eksempel, om hvor mange det eventuelt vil være plass til. Vi må jobbe med det, men hovedingrediensen av det vi har nå er Arctic Race. Det må vi utvikle, men vi har lyst til å krydre det med andre ting. Vi har det som et punkt på agendaen å utvikle Arctic Race, forteller han.

– Så et dameritt kan bli realisert i fremtiden?

– Ja, det er en mulighet for det. Jeg skal ikke stå her og fortelle deg at vi har jobber kjempehardt med det, men vi har pratet om det.

– Veldig positivt at de diskuterer de
Karl Lima er sjef for det norske Hitec Products-laget, et lag som deltar og hevder seg i de største rittene i verden.

Ikke overraskende er Lima positiv til å muligens få enda et ritt på norsk jord.

– Da kommer i alle fall vi til å stille opp! Det er veldig positvt at de diskuterer det. Det er veldig bra. Det viktige for kvinnesporten er at vi får flere ritt her til lands, og at så mange ritt som mulig blir vist på TV, sier han.

– Hvor viktig har Ladies Tour of Norway vært for dere og sporten?

– Det har vært enormt viktig. Det er det første store rittet for damer i Norge, så det er jo viktig å vise seg frem her.