Motgangen fortsetter for tannløse Molde

– Det var et mål for kampen å fremstå bedre defensivt.

Molde 0-0 Sarpsborg 08

Molde hadde spilt seks kamper på rad uten seier i alle turneringer, og i Tippeligaen hadde det kun blitt én seier på de siste syv kampene. Behovet for seier var mildt sagt stort da Sarpsborg 08 kom på besøk lørdag ettermiddag.

Av tempoet i første omgang var det imidlertid lite som skulle tilsi at Molde ville få den etterlengtede seieren, selv om Etzaz Hussain riktignok var svært nær scoring få minutter før pause.

Hardere press etter pause

Heller ikke i andre omgang klarte Molde å få spillet til å sitte, selv om de i større grad klarte å presse Sarpsborg 08 bakover på banen.

Med ti minutter igjen av kampen kom Mattias Moström til en kjempesjanse, men fra fem meter stupheadet han ballen utenfor. Samme mann fikk en ny sjanse i boksen noe senere, men denne gang gikk avslutningen over.

Til tross for et hardt press mot Sarpsborg 08-målet i sluttminuttene, klarte aldri hjemmelaget å få hull på byllen. Molde utvidet dermed en allerede lang rekke med skuffende resultater. Bortelaget tok derimot et poeng som kan vise seg å bli svært viktig i bunnstriden.

Fornøyd med å holde nullen

I intervju med C More etter kampen var Erling Moe opptatt av å unngå krisemaksimering.

– Jeg vil ikke gå med på en svart-hvit beskrivelse av prestasjonene våre. Jeg er først og fremst fornøyd med at vi fremstår mer solide defensivt enn vi gjorde sist. Det var et mål for kampen i dag. Vi trenger å holde nullen for å gjenskape trygghet i spillet vårt. Selvfølgelig hadde jeg ønsket at vi klarte å skape flere sjanser, så der har vi fortsatt noe å gå på, sa Moldes midlertidige trener.

Vegard Forren var langt på vei enig.

– Vi er solide defensivt, men på hjemmebane vil vi så mye, mye mer enn dette. Det går sent og pasningskvaliteten er til tider altfor dårlig. Vi må jobbe enda hardere og finne oss selv. Personlig synes jeg Sarpsborg 08 er et av de bedre lagene vi har møtt i år, så all ære til dem også for at vi ikke klarer å bryte dem ned, sa kaptein Vegard Forren til C More.

Sarpsborg 08-trener Geir Bakke var fornøyd, men følte de også kunne vunnet kampen.

– Vi gjør en ålreit bortekamp. Med mer brodd i angrepsspillet kunne vi avgjort denne kampen, for Molde tillot oss faktisk å komme til mulighetene.