Lukaku og Barkley herjet med sjanseløse Southampton

Everton tok sesongens første seier borte mot Southampton. Se video!

Southampton - Everton 0-3

Romelu Lukaku ble kampens store spiller da Everton slo Southampton 3-0 på bortebane lørdag.

Den belgiske spissen gjorde som han ville da Everton til tider kjørte over hjemmelaget. Lukaku scoret to mål før Ross Barkley scoret bortelagets tredje like før slutt.

Lukaku var et konstant uromoment for Southamptons forsvar og fikk aldri helt kontroll på spissen. Seieren var Evertons første trepoenger for sesongen.

Se Lukaku og Barkley herje med Southampton øverst i saken! 

– Det er en helt vanvittig kamp av Everton. De reiser til sørkysten med en fryktelig bortebaneform. De har vunnet to av de siste 22 møtene i Southampton. Så går de ut og knuser dem. De smadrer Southampton, sa TV 2s fotballekspert Alexander Schau etter kampen.

Bortelaget åpnet best

Everton gikk hardt ut fra start og det var tydelig at Lukaku ønsket å vise seg frem. Seks minutter ut i kampen stormet spissen frem på Evertons venstreside. Like utenfor sekstenmeteren ble belgieren lagt i bakken av Matt Targett, som fikk gult kort. Flere Everton-spillere gestikulerte til dommeren om at situasjonen var innenfor sekstenmeteren, men reprisen viste at dommeren hadde rett.

Lukaku var et skikkelig uromoment for Southamptons forsvar. Etter 22. minutters spill kom bortelaget på en nydelig kontring. Arouna Koné slo ballen inn til Lukaku som headet ballen kontant i mål. En flott scoring av belgieren og en fortjent ledelse.

Nå var Everton gode. Fem minutter senere fyrte James McCarthy av et skudd, men Stekelenburg fikk slått ut til corner. To minutter senere var det Barkleys tur til å fyre av, men også dette skuddet fikk Southamptons keeper reddet. En vanvittig sjanse for bortelaget.

Like før pause var Everton frempå igjen og nok en gang var det Lukaku. Etter en ny kontring endte ballen hos Barkley, som sentret til Lukaku. Fra 17 meter satte spissen ballen i mål. En ny glimrende scoring av spissen.

Barkley-perle

Etter en litt ydmykende 1. omgang på eget gress byttet Ronald Koeman ut Dusan Tadic for Oriol Romeu i pausen. Southampton kom mer med i kampen etter pause og åtte minutter ut i omgangen fikk vertene en fin sjanse.

Innlegget fra Wanyama traff Coleman i brystkassen. Ballen spratt til Pellè, men spissen fikk ikke nok kraft i skuddet til å overliste Tim Howard i Everton-målet.

Utover i 2. omgangen ble det mer temperatur mellom spillerne og det var flere tøffe dueller. Southampton maktet ikke å sette et skikkelig press på vertene.

Etter 79 minutters spill testet Mané skuddfoten, men Howard fikk avverget forsøket fra Southampton-spilleren.

Like før slutt økte Ross Barkley ledelsen til 3-0 med et nydelig skudd.

Slik startet lagene:
Southampton: M. Stekelenburg, C. Soares, M. Yoshida, J. M. Fonte, M. Targett, S. Davis, V. Wanyama, G. Pellè, S. Mané, D. Tadic, S. Long
Everton: T. Howard, S. Coleman, J. Stones, P. Jagielka, B. Galloway, J. McCarthy, G. Barry, A. Kone, R. Barkley, T. Cleverley, R. Lukaku