VIL SPILLE FOR WENGER: Karim Benzema skal ha et ønske om å spille under Arsene Wenger. Foto:. AFP PHOTO / Paul CROCK
VIL SPILLE FOR WENGER: Karim Benzema skal ha et ønske om å spille under Arsene Wenger. Foto:. AFP PHOTO / Paul CROCK

Fotballryktene:
– Benzema nær en overgang til Arsenal

Og Real Madrid-spiller kan havne i Liverpool.

Det er lørdag og sommeren er på hell.

Da er det godt å ha noen deilige fotballrykter å starte dagen med.

Kanskje nettopp din klubb er i ferd med å hente inn en solid forsterkning? Eller kanskje favorittspilleren din er på vei bort?

Her har vi satt sammen en à la carte-meny med dagens godbiter fra den store fotballverden.

Kan det likevel være noe i ryktene om at Karim Benzema er på vei til Arsenal? Spekulasjonene rundt overgangen vil ikke forsvinne, og nå skriver den italienske sportsjournalisten Emanuele GiulianelliTwitter at Arsenal har kommet med et bud på 575 millioner kroner for franskmannen, og at Benzema ønsker å spille under Arsene Wenger. I tidligere tweeter skriver han at Wenger og Benzema har hatt hyppig telefonkontakt den siste uken. Men det er jo ikke sikkert de har snakket om noen overgang.

Han er ikke den eneste journalisten som bruker Twitter for å fortelle om Arsenals spissplaner. Spanske Kike Marin, som jobber for El Confidencial hevder at Wenger vil gå for Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang dersom det ikke skulle gå i orden med Benzema.

Arsenal kan være i ferd med å sørge for et enda kjøligere klima i Nord-London. For ifølge L'Equipe kom The Gunners på banen i ellevte time og prøvde å stjele Clinton N'Jie foran nesen på Tottenham. Alt lå til rette for at Lyon-angriperen skulle bli Spurs-spiller.  Han skrev til og med på sin egen Instagram-profil at han var Tottenham-spiller og la ut bilde av at han var på vei til London. Men bekreftelsen på overgangen, som var ventet fredag, kom aldri. Nå har N'jie slettet Instagram-profilen sin. Men heldigvis for Spurs-fansen var det storm i et vannglass og lørdag morgen satte N'Jie navnet sitt på kontrakten. Men det ville ikke vært første gangen The Gunners stjal en spiller fra Spurs. Emmanuel Petit var i sin tid enig med Tottenham om en overgang og fikk penger til å ta taxi til flyplassen. Men han brukte pengene på å ta en tur innom Arsenal når han først var i London. Der overtalte Wenger ham og fikk underskriften til franskmannen på en kontrakt før han selv kjørte Petit til flyplassen. Kan historien gjenta seg?

Midtbanespilleren Adrien Rabiot ble utvist i serieåpningen for Paris Saint-Germain. Nå skal 20-åringen ha gitt beskjed til klubbledelsen på Parc des Princes at han vil bort. Stortalentet, som bruker mamma som agent, ble overtalt til å skrive en ny kontrakt i fjor, og er derfor under kontrakt til 2019. Ifølge Foot 365 er Arsenal klubben han helst vil til.

Den tidligere Arsenal- og Chelsea-backen Ashley Cole kommer ikke til å stå i ytterkanten av lagbildet til Roma i år. For ifølge The Guardian ble han fredag enig med den italienske klubben om å rive kontrakten i stykker. 34-åringen er dermed åpen for de tilbud som skulle dukke opp.

Plassen hans på lagbildet kan i stedet bli Mamadou Sakhos. For ifølge Talksport vil Roma leie Liverpool-stopperen hele kommende sesong. Så spørs det om Brendan Rodgers er villig til å franskmannen gå, selv om han valgte å starte med Dejan Lovren og Martin Skrtel i serieåpningen mot Stoke.

Metro skriver at Real Madrid har gitt Asier Illarramendi tillatelse til å forlate klubben. Liverpool er blitt koblet til midtbanespilleren i hele sommer, og ifølge avisen kan de røde komme til å by på 25-åringen. Illarramendi er bak Luka ModricToni KroosLucas Silva og Casemiro i kampen om en plass på Real Madrids midtbane. 

Hos byrival Everton er det hektisk aktivitet for tiden. Etter at Sylvain Distin og Antolin Alcaraz forlot klubben i sommer er det litt tynt på midtstopperfronten på Goodison Park. Og ryktene om at John Stones også kan forsvinne, gjør ikke behovet mindre for manager Roberto Martinez. Nå melder Liverpool Echo at The Toffees er i samtaler med River Plate om en overgang for Ramiro Funes Mori.  24-åringen har en landskamp for Argentina, og har vært en av River Plates beste spillere i en sesong de har vunnet både Copa Libertadores og den argentinske superfinale.

Manchester United-fansen begynner å bli utålmodig. Laget fremstår ikke som noe fyrverkeri offensivt og Memphis Depay er eneste nykommer i angrepet, mens Radamel Falcao og Robin van Persie er borte. Pedro er den som har vært ventet at skal gi dem mer slagkraft offensivt, men overgangen har latt vente på seg. Spanjolen har en skyhøy utkjøpsklausul i kontrakten sin, men har en gentleman's agreement med Barcelona om at han kan få forlate klubben dersom noen byr 270 millioner kroner for ham. Problemet er bare at Manchester United har ikke lyst til å betale så mye. Dermed har heller ikke klubben fått noe ja fra Barcelona. Og i skyggene lurer Manchester City, som har signalisert at de gjerne betaler summen dersom de ikke får Kevin de Bruyne fra Wolfsburg, skriver Daily Mail. Og blir det budkrig, er det ikke sikkert at Barca holder seg til avtalen de har med Pedro. For som Roald Bruun-Hanssen sikkert kan fortelle mye om, så er det ikke alltid «gentleman's agreements» har så mye å si i fotball.

Da er det bedre nytt for Manchester United at Nicolas Otamendi ser ut til å være ferdig i Valencia. For mens David de Gea angivelig nekter å spille for Manchester United, så har den argentinske midtstopperen tatt det et steg lenger. For ifølge Diario AS har han nå nektet å trene med Valencia. Dermed tyder alt på at det blir en overgang for 27-åringen, og United er favoritter til å sikre seg ham. Men også her følger Manchester City nøye med.

West Ham er på hugget for tiden, og nå kan de komme til å gjøre Premier League en attraksjon rikere. For Turkish Football siterer tyrkiske medier på at The Hammers er i ferd med å sikre seg målmaskinen Burak Yilmiz. 30-åringen har banket inn 111 mål på 161 kamper For Trabzonspor og Galatasaray i den tyrkiske Super Lig de siste fem årene. Nå kan tankcenteren bli sluppet løs på Premier League-forsvarere. West Ham-manager Slaven Bilic kjenner spissen godt etter å ha møtt ham da han var trener for Besiktas.

Bilic ønsker også hente den belgiske landslagsbacken Anthony Vanden Borre, skriver Voetbal Nieuws. 27-åringen var i sin tid et vidunderbarn, men har aldri slått helt ut i full blomst. Han har et opphold i England bak seg da han var med på å rykke ned fra Premier League med Portsmouth. De siste årene har han spilt i Anderlecht hjemme i Belgia. Men nå kan han altså få en ny sjanse i England.

En annen som ser ut til å få være med på siste sesongen på Boleyn Ground er Robert Green. Den tidligere landslagskeeperen er ifølge London Evening News svært nær ved å returnere til West Ham etter tre år i Queens Park Rangers.

Tottenham går kanskje glipp av Clinton N'Jie, men da vil de nok heller bruke pengene sine på Saido Berahino. West Bromwich Albion-spissen har lenge vært på Spurs-manager Mauricio Pochettinos ønskeliste. Etter at Roberto Soldado forsvant til Villarreal fredag, så vil Spurs prøve seg med et bud på 190 millioner kroner, skriver The Telegraph. Men det er rundt halvparten av det WBA har sagt at de priser 22-åringen til.

Den eneste av Tottenhams «milliardkamerater» (De sju spillerne klubben hentet for en milliard sommeren 2013) som virkelig har vært en suksess er danske Christian Eriksen. Nå ryktes det i Italia at Juventus vil ha 23-åringen, men klubben sier ifølge Daily Mail at Eriksen ikke er til salgs uansett pris.

For et år siden var Mattia Destro i landslagsdiskusjon for Italia. Han var på ønskelisten til en rekke storklubber. Han endte opp med å bli leid ut fra Roma til AC Milan. Der ble han ingen stor suksess, og nå er det helt andre klubber som kjemper om underskriften hans. Norwich Evening News skriver at Norwich tror de skal klare snyte Bologna for 24-åringen. Så blir det spennende å se om Destro kan nå gamle høyder på lag med Alexander Tettey.