Mål fra midtbanen (!) da Athletic Club smadret Barcelona

Bilbao (NTB): Athletic Bilbao sjokkerte alle og vant første kamp i den spanske supercupen hele 4-0 over Barcelona. Aritz Aduriz ble den store helten med hattrick.

Se høydepunktene over! Video med tillatelse fra Max.

Barcelona var uvanlig tannløse og måtte se seg slått hele 0-4 mot baskerne i Bilbao. Det startet dårlig allerede etter 13 minutter.

Barca-keeper Marc-André ter Stegen var langt utenfor 16-meteren og headet en ballen framover i banen. Den passerte ikke midtstreken og falt hos Mikel San Jose. Spanjolen banket til fra 45 meter og den tyske målvakten var sjanseløs siden han ikke hadde rukket tilbake i målet.

Det var første i annen omgang Bilbao satte inn nådestøtet. Aduriz begynte målshowet sitt åtte minutter etter pause. Spissen headet inn 2-0. Ni minutter senere gjorde han 3-0 på volley.

Flausen for Barcelona var et faktum da Athletic fikk straffe etter 68 minutter. Aduriz takket og bukket. Han satte inn 4-0 og sikret seg et hattrick.

Klubben fra Baskerland var tydelig slitne på slutten, men de katalanske gjestene hadde lite å by på fredag. Det endte ydmykende 4-0. Barcelona har en jobb å gjøre skal de snu det på hjemmebane. Returoppgjøret spilles på mandag. (©NTB)