Januzaj matchvinner da Manchester United kjempet seg til ny seier

... men TV 2s eksperter var skuffet over Uniteds forestilling.

Aston Villa 0-1 Manchester United

Manchester United har fått en perfekt start på Premier League-sesongen. Etter 1-0-seier mot Tottenham i åpningshelgen, fulgte de opp med ny seier fredag kveld.

Adnan Januzajs elegante scoring ble det suverene høydepunktet i kampen, som ellers var preget av en del rot og mange dueller. 

Ekspertene skuffet over United

TV 2s eksperter var ikke veldig overbevist over det Manchester United viste i sin andre seriekamp for sesongen.

– Jeg synes de er gode defensivt, og de holder jo nullen igjen. De lyktes også litt bedre med å involvere backene offensivt. Samtidig er det liten tvil om at de har behov for å spille seg litt inn i form, var Ronny Johnsens umiddelbare dom etter kampen.

– Det virker litt uinspirert og tregt. De har kjøpt masse offensive spillere, men likevel er det forsvarsspillerne som står frem. Dette var veldig skuffende av Manchester United, mente imidlertid Aleksander Schau, som samtidig var enig i at de så gode ut defensivt.

Louis van Gaal var derimot godt fornøyd.

– Vi spilte bedre enn forrige helg, og dette var tross alt en bortekamp, så da er jeg veldig fornøyd. Adnan scoret et fantastisk mål, men vi mistet litt kontrollen etter å ha tatt ledelsen. Vi lyktes godt med byttene i andre omgang og fikk da mer kontroll over ballen. Slik jeg ser det burde vi scoret flere mål, mens de bare skapte én sjanse. 

Tim Sherwood var ikke direkte uenig.

– Vi klarte å nulle ut mye av spillet deres, men vi klarte ikke å skape så mye selv. Spillerne og supporterne ga alt i kveld og mer kan vi ikke gjøre. 

Spillerne fornøyd med defensiv struktur

Både Daley Blind og Adnan Januzaj valgte å se bort fra en noe tam forestilling og fokuserte heller på lagets gode struktur.

– Det var en lagseier. De skapte ikke mye, selv om de kom til en del innlegg. Jeg er glad for at Adnan, ved hjelp av hans gode ferdigheter, klarte å score et godt mål for oss, sa Daley Blind, som ble kåret til banens beste.

Adnan Januzaj har blitt linket på lån bort fra Manchester United. 20-åringen varslet etter kampen at han ønsker å bli der han er.

– Jeg er veldig glad for å ha scoret dette målet for laget. Jeg har ikke mye kamptrening i beina og forhåpentligvis blir det enda bedre når jeg får spilt mer. Jeg ønsker å kjempe for plassen min i Manchester United.

Simen Stamsø Møller klarte imidlertid ikke å se at Januzaj er god nok til å heve laget til en kamp om tittelen.

– Jeg synes Manchester United mangler noe i angrepet. De andre lagene har mer av det meste på den siste tredjedelen av banen. De skaper ikke nok og mangler noe, uten at jeg helt klarer å si hva det er.

– Ja, det er helt klart for tynt der oppe. De trenger noe mer, samtykket Schau.

Januzaj grep muligheten

Louis van Gaal overrasket også mange da han valgte å bruke Adnan Januzaj fra start, men United-manageren skulle få betalt for valget.

Etter 29 seige minutter ble Januzaj spilt gjennom Aston Villa-forsvaret. 20-åringen sendte Micah Richards ut over kortlinjen med en skuddfinte og prikket ballen ned i høyre hjørne – riktignok via et Villa-bein.

– Manchester United er veldig opptatte av å holde ballen i laget og mye av det foregår på egen halvdel. På målet ser vi hva som bor i dem. De må våge mer i det offensive spillet og da særlig med hensyn til å sende frem backene, mente studiogjest Ronny Johnsen, som altså ikke var helt overveldet over det Manchester United hadde prestert.

Det var likevel nok til at United kunne ta pause med ledelse i sekken.

Villa-press etter pause

Etter pause kom Aston Villa ut med en helt annen intensitet i presset. Det skapte tydelig ubehag i United-forsvaret, selv om hjemmelaget ikke maktet å skape de helt store sjansene. 

Van Gaal tok grep og erstattet Carrick og målscorer Januzaj med duoen Schweinsteiger-Herrera. Byttet ga gjestene litt mer kontroll over midtbanen, som Aston Villa hadde styrt i begynnelsen av andre omgang.

Manchester United fikk også en alle tiders mulighet til å punktere kampen. Juan Mata spilte Memphis Depay gjennom Villa-forsvaret, men alene med Guzan gikk avslutningen utenfor.

Det skulle også bli det nærmeste kampen kom en scoring nummer to. Manchester United står dermed med seks poeng på to kamper, mens Aston Villa må nøye seg med tre.