BESVIMTE: Sturla Dyregrov gikk rett i sykehusgulvet mens kona fødte sønnen. FOTO: PRIVAT / FACEBOOK
BESVIMTE: Sturla Dyregrov gikk rett i sykehusgulvet mens kona fødte sønnen. FOTO: PRIVAT / FACEBOOK

Sturla Dyregrov besvimte mens kona fødte sønnen

TV 2-profilen: – Jeg gikk rett i gulvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2s nyhetsanker Sturla Dyregrov (41) og TV 2-reporterkona Siril Vatne Meling (32) ble foreldre for tredje gang fredag klokken 12.03 på Haukeland Universitetssykehus.

Fødselen ble dog en sterk opplevelse for Dyregrov. Mens kona leverte sønnen, gikk han ned for telling og besvimte.

– Jeg kjente at det ble lite luft i munnbindet, men jeg ville ikke si til noen at jeg ble svimmel. Det var jo andre i rommet som var mer viktige enn meg. Jeg ventet kanskje for lenge med å gi beskjed. Da jeg først ga beskjed om at jeg var svimmel, var planen å komme seg ut av rommet. Men så langt kom jeg aldri. Jeg gikk rett i gulvet, forteller han til TV 2. 

– Kona var våken og hørte at det ble tilkalt folk for å hjelpe.

Dyregrov var bevisstløs i ett minutt før sykepleierne fikk kontakt med ham, men så besvimte han igjen. Først to minutter senere var han ved bevissthet og da hørte han babyskrik i rommet ved siden av.

– Jeg følte det var dårlig timing å legge beslag på deler av staben, sier han lattermildt.

FORELDRE FOR TREDJE GANG: Sturla Dyregrov med kona Siril Vatne Meling på TV 2s årsfest i november 2014. FOTO: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES
FORELDRE FOR TREDJE GANG: Sturla Dyregrov med kona Siril Vatne Meling på TV 2s årsfest i november 2014. FOTO: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES

– Mer flaut enn dramatisk

Dyregrov ble koblet til en maskin som brukes til fødende kvinner, og det tok én time før han klarte å reise seg opp og gå normalt. Han fikk verken se fødselen eller at guttebarnet ble veid.

– Det var mer flaut enn dramatisk. Jeg var jo der for å være med kona. Å besvime er noe alle gjør en gang i blant, og det var fødselen jeg var mest opptatt av. Jeg tenkte ikke at det spilte noen rolle at jeg var kvalm.

Når TV 2 prater med ham i 21-tiden virker han i svært fin form, og forteller at det står bra til med både kone, barn og ham selv.

– Det går kjempebra med alle nå. Gutten er veldig, veldig sulten!

Røper forbokstaven

De har funnet et navn de skal gi til barnet, men han ønsker ikke røpe noe mer enn at navnet begynner på bokstaven S.

Ekteparet har to barn fra før, sønnen Snorre (5) og datteren Sanna (2), som begge ble født via keisersnitt som ikke var planlagt. Denne gangen visste de at keisersnitt var nødvendig, og han spekulerer på om at dette er grunnen til at han ble tatt på senga.