– Klanen er ikke så flinke som våre supportere

Ordkrig før toppkampen mellom RBK og VIF på Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Rosenborg-Vålerenga på C More Fotball eller TV 2 Sumo søndag kl. 18.00!

Temperaturen fyres kraftig opp før søndagens møte mellom serieleder Rosenborg og tabell-treer Vålerenga. Lerkendal er ikke mange billettene unna å være utsolgt, og i RBK-leiren er selvtilliten høy både på og utenfor banen.

– Klanen og gjengen rundt Vålerenga er ikke så flinke som våre supportere. Vi er utsolgt på alle bortekamper, men det er nok en del billetter igjen på bortetribunen som kan gjøre at Lerkendal ikke blir utsolgt, sier RBKs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug til TV 2.

Faktum er at det ikke bare er laget som har prestert på toppnivå denne sesongen, også på tribunen har trønderne løftet seg. 17 469 tilskuere i snitt vandrer inn Lerkendal-portene for å se et RBK-mannskap som foreløpig er ubeseiret på eget gress denne sesongen.

Samtidig har RBK-supporternes felt på bortekampene vært utsolgt hver gang i årets Tippeliga.

I hovedstaden biter man ikke på uttalelsene fra Rosenborgs daglige leder.

– Jeg skjønner at bøndene trenger litt aggresjon for å bygge opp stemningen. Vi trenger bare Vålerenga. De må gjerne leke tøff, men vi drar opp dit og kommer til å støtte Vålerenga. De kommer til å bli imponert over innsatsen på tribunen. Så kan de bable så mye de vil oppe i Trondheim, sier talsmann og daglig leder i Klanen, Erling Rostvåg til TV 2.

Rostvåg har ingen fullstendig oversikt over hvor mange supportere som drar nordover, men anslår at mellom 500 og 700 Vålerenga-supportere blir å finne på Lerkendal. Der lover han liv og røre i et et av Norges mest prestisjetunge oppgjør.

Et oppgjør RBK-trener Kåre Ingenbrigtsen mener ikke er det samme lenger.

– Nei, det er ikke noe ekstra med Vålerenga. De hadde en bra tilskuergjeng som fulgte dem landet rundt, nå har Klanen smuldret litt bort. Hadde Klanen stilt seg opp ved siden av Kjernen, hadde de vært en liten blå flekk i kroken, sier Ingebrigtsen til rbk.no.

– Han vet ikke hva han snakker om. Vi er fortsatt 6000 medlemmer, og det er flere enn det som holder med og heier på Vålerenga. Dersom han baserer seg på forhåndssolgte billetter til denne kampen, kan det hende at han får seg en liten overraskelse på Lerkendal på søndag.