Stortalentet Henrik (18) med mål og målgivende da AaFK slo Godset

Aalesund-talentet bidro sterkt til seier over Strømsgodset.

Aalesund 2-1 Strømsgodset

18 år gamle Henrik Rørvik Bjørdal har blitt spådd en stor fremtid, og fredag kveld viste han hvorfor. Aalesund-talentet ga hjemmelaget ledelsen, mens flere gode redninger fra Sten Grytebust sørget for at de beholdt den.

I alle fall en stund.

Etter en glimrende omgang i buret, startet nemlig Aalesund-keeperen andreomgang med en kjempetabbe. 

Bassel Jradis scoring ble imidlertid ikke kostbar. En halvtime før slutt scoret Mos målet som ga Aalesund tre poeng mot Strømsgodset – etter pasning fra Bjørdal.

– Dette var utrolig deilig. Vi har slitt litt i det siste og da var det ekstra godt med seier i dag. Alle var på hugget og presterte i dag, sa matchvinneren etter kampen.

Første mål i Tippeligaen

Marcus Pedersen gjorde comeback i Strømsgodset-drakten, bare én dag etter å ha meldt overgang fra Brann.

Det var likevel i motsatt ende det kokte mest i åpningsminuttene. Uten en fenomenal takling fra Strømsgodsets Florent Hanin, ville Aalesund tatt ledelsen etter bare syv minutter.

Etter snaut 20 minutter var det Sten Grytebusts tur til å redde laget sitt. Først avverget han et farlig skudd fra Flamur Kastrati og deretter stoppet han Iver Fossum med en nydelig énhåndsredning. 

Henrik Rørvik Bjørdal (18) var det imidlertid ingen som klarte å stoppe. Aalesunds unggutt fikk tid til å skyte fra 16 meter og prikket avslutningen til høyre for Espen Bugge Pettersen. Det var Bjørdals første mål i Tippeligaen. 

Mohammed Abu kunne utlignet for Strømsgodset like etter, men Sten Grytebust var igjen solid mellom AaFK-stengene. Og takket være det, gikk Aalesund til pause med ledelse.

Så kom tabben

Det snur fort i fotballen. Det fikk Sten Grytebust erfare da han feilberegnet ballbanen fullstendig og lot et enkelt skudd fra Bassel Jradi passere.  

Tabben kom bare ett minutt etter pause og ga dermed Jradi sitt første Tippeliga-mål – og Godset en gratisbillett inn i kampen igjen.

Den klarte de ikke å benytte seg av, og i stedet var det Mos som skulle sende Aalesund tilbake i ledelsen. Den målgivende pasningen kom fra Aalesunds spennende 18-åring.

Til tross for at andreomgangen bølget frem og tilbake i høyt tempo, ble det ikke flere scoringer. 

– Vi trengte dette virkelig for å komme oss bort fra nedrykksstriden. Å slå et så godt lag som Strømsgodset gir oss også selvtillit, sa en svært glad Aalesund-trener, Trond Fredriksen, etter kampen.

Henrik Rørvik Bjørdal var neppe mindre glad; etter over 30 kamper i Tippeligaen fikk han endelig sin første scoring.