Kristoff tapte spurten – oppgitt over for stor ledertrøye

– Det var som å kjøre med en åpen vindvest, sier han til TV 2.

Setermoen/Bergen (TV 2): Alexander Kristoff kom til kort og ble nummer tre på fredagens etappe i Arctic Race of Norway.

Katjusja lå godt samlet inn på oppløpet på Setermoen, men rotet det til i finalen og Kristoff ble noe stengt inne på høyre siden.

Dermed fikk han ikke den posisjonen han hadde ønsket seg inn mot mål. Men rogalendingen var uansett sjanseløs mot det irske stortalentet Sam Bennett som vant etappen. Overraskelsesmannen Federico Zurlo tok 2. plassen. 

Misfornøyd med for stor trøye

Etter etappen var Kristoff noe oppgitt. Først og fremst grunnet den blå ledertrøyen han syklet med.

–  Jeg har på meg for stor drakt og tok mye vind. Det var som å kjøre med en åpen vindvest. Vi har brukt masse sikkerhetsnåler for å sy den inn, men den blafret mye likevel, sier Kristoff til TV 2.

Han ville ikke likevel skylde på tekstilet for at han tapte spurten.

– Den var ikke så «aero» (areodynamisk), så det kan ha hatt litt å si. Men det var ikke der jeg tapte det. Det var mer at jeg måtte stoppe opp med 250 meter igjen. Marco (Haller) stoppet plutselig foran meg, og da måtte jeg også stoppe. Jeg kom meg forbi etterhvert, men da var det litt for sent, sier Kristoff.

At Bennett gikk seirende ut av spurten tok imidlertid Kristoff med fatning.

– Vi ble liggende for langt bak og ble sperret. Da ble det litt for trangt, dessverre. Han er en rask herremann, så det er ingen overraskelse. Han gjorde en god spurt, sier Kristoff.

– Får XS i stedet for medium

Katjusja-kapteinen kan imidlertid trøste seg noe med at han holder både på den blå ledetrøyen og den grønne poengtrøyen.

Og på lørdagens etappe får han en trøye som passer bedre.

– Ja, nå får jeg XS i stedet for medium, sier Kristoff med et smil.

Bennett har 3. plassen i sammendraget, mens Edvald Boasson Hagen innehar 2. plassen. Avstanden ned til de to er henholdsvis sju og to sekunder for Kristoff.

Han er likevel forsiktig optimist med tanke på sammenlagtseieren.

– Det kommer helt an på hvordan jeg klatrer i morgen (lørdag). Hvis jeg ikke taper tid så er det mulig (å vinne). Men jeg forventer ikke at jeg skal klare det, sier Kristoff.

Boasson Hagen: – Fullstendig kaos

Boasson Hagen nådde på sin side ikke helt opp i spurten og havnet utenfor topp-ti.

– Det var veldig kaotisk på slutten. Laget gjorde en kjempejobb med å holde meg foran, men på den siste kilometeren kom alle bakfra og det ble fullstendig kaos. På slutten handlet det nesten mest om å holde seg på hjulene, sier han til TV 2.

Mer fullklaff fikk naturlig nok Bennett, og den karismatiske iren var blid som en lerke etter målgang.

– Laget gjorde en helt fantastisk jobb i dag. Rett før mål var det en nedoverbakke før det gikk oppover igjen, og da mistet jeg hjulet fullstendig. Jeg ønsker å beklage til lagkameratene mine, for det er min jobb å holde hjulet og de gjorde en helt utrolig innsats for meg. Når alt kom til alt, så klarte jeg likevel å manøvrere meg fremover gjennom luker som dukket opp på best mulig tidspunkt, sier Bennett.

Og 24-åringen legger til:

– Det føles godt å slå Kristoff på hjemmebane. Jeg hadde elendige bein i dag, men ble hjulpet gjennom av laget mitt.

– Han er en av de beste i verden

Også Bennetts opptrekker i Bora-Argon 18, Shane Archbold, gliste godt etter at seieren var i boks.

– Det fungerte perfekt. Han hadde en tøff periode i Touren med sykdom og greier, men han er tilbake igjen nå. Vi har fortsatt mye å gå på, men det blir bedre og bedre. Han slår noen av de beste spurterne i verden her, så han er absolutt en av de beste spurterne i verden, sier 26-åringen fra New Zealand til TV 2.

Sondre Holst Enger ble for øvrig nest beste nordmenn med en 9. plass. IAM lå veldig godt samlet de siste kilometerne, men maktet ikke å holde det gående helt inn.

– Vi brukte ikke kreftene for tidlig i dag. Det synes jeg ikke. Det var planen at vi skulle ta kontroll over feltet. Men jeg kom litt bakpå i spurten og ble vel akkurat innenfor topp 10, så jeg er litt skuffa nå. Formen kan egentlig bare gå en vei, for jeg mangler fortsatt litt. Men søndag er en ny mulighet, sier Holst Enger til TV 2.