LÆREPENGE: Politiinspektør Yngve Skovly sier han håper de slipper lignende episoder med neste års russekull. Foto: Marius Simensen / NTB scanpix
LÆREPENGE: Politiinspektør Yngve Skovly sier han håper de slipper lignende episoder med neste års russekull. Foto: Marius Simensen / NTB scanpix

Henlegger saken mot russen etter pingvindød

ÅLESUND (TV 2): Politiet i Ålesund har henlagt saken mot russen som plaget pingvinene i Atlanterhavsparken.

Natt til 15. mai i år slo Atlanterhavsparken i Ålesund alarm etter tre pingvinkyllinger og et pingvinegg var sporløst forsvunnet. 

Overvåkningsvideoen fra området viste flere russ som tok seg inn i parken i nattens mulm og mørke.

En stund trodde man at pingvinene var blitt bortført og oppfordret innstendig om at de som hadde tatt kyllingene leverte disse tilbake.

Trampet ihjel
Etter nærmere søk ble to pingvinkyllinger funnet døde inne i reirkassene.

Akvarieledelsen mente det nattlige russebesøket hadde stresset de voksne pingvinene slik at de ble trampet ihjel. 

Både Atlanterhavsparken og dyrevernere anmeldte ungdommene for brudd på dyrevelferdsloven og saken vakte stor oppsikt landet over 

Etter kort tid pågrep politiet fire russ.

Konfliktråd
Nå har politiet henlagt saken i henhold til dyrevernloven. 
 

– Saken er henlagt på grunn av bevisets stilling. Vi finner ikke grunn til å reise tiltale eller gi forelegg for forholdet, sier politiinspektør Yngve Skovly til TV 2.

Selv om saken ikke får et rettslig etterspill, kommer russen mest trolig likevel til å måtte stå skolerett for sine synder. 

– De har erkjent ulovlig inntrengning på området. Vi har derfor sendt saken over til konfliktrådet og håper partene kan møtes der for å få til en løsning, sier politiinspektør Yngve Skovly til TV 2.

Politiinspektøren håper og tror at russen har fått en kraftig lærepenge slik at man unngår lignende episoder med neste års russekull.