IKKE SLIK VI KJENNER HAM: Alexander Kristoff viser frem det nye hodeplagget på første etappe av Arctic Race. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
IKKE SLIK VI KJENNER HAM: Alexander Kristoff viser frem det nye hodeplagget på første etappe av Arctic Race. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Her er Kristoffs nye vikinghjelm

– Jeg skulle egentlig hatt den til Champs-Élysées, men jeg fikk den først nå!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

EVENSKJER (TV 2 Sporten): Alt var som det pleier med Alexander Kristoff på toppen av pallen etter den første etappen i Arctic Race of Norway torsdag, men Katjusja-spurteren hadde en noe uvanlig hjelm på hodet i det han krysset mållinjen først. 

Nordmannen har nemlig fått en spesialdesignet hjelm av hjelmsponsor Giro til det norske rittet.

– Tror ikke jeg sykler fortere med den
Ikke overraskende er designet inspirert av vikinger.

– Jeg sendte noen bilder til de og skulle egentlig hatt den til Champs-Élysées-etappen i Tour de France. Men den ble litt forsinket, så jeg fikk den nå i stedet. Det er morsomt å ha noe som er litt eget, men jeg tror ikke jeg sykler fortere med den, sier han til TV 2.

Om han har behov for å sykle noe særlig fortere er et spørsmål enkelte vil stille seg etter maktdemonstrasjonen i Harstad torsdag ettermiddag. 

En overlegen Kristoff tok sin 19. seier for året foran Edvald Boasson Hagen og Sam Bennett.

Håper på hjelp fra Europcar og MTN Qhubeka
– Jeg pleier egentlig å komme i form etter treukersritt, og det var en god start i går. Det var en god spurt, og jeg håper å gjøre det samme i dag, men dagens etappe er litt vanskelig. I tillegg har vi bare fem mann, så jeg håper flere mann er interessert i det samme, sier han. 

Katjusja stiller bare med fem, og ikke de tillatte seks, ryttere i Arctic. Grunnen til det er at Anton Vorobjevs skulderskade i det nylig avsluttede Polen rundt var mer alvorlig enn først anntatt. 

– Jeg håper Bryan Coquard og Europcar har lyst til å kjøre med oss i dag, i tillegg til Edvald og MTN. Både Coquard og Edvald blir nok farlige i dag.