TIL VIKING: Hønefoss-spiller Aleksander Solli forlater bunnlaget i Obos-ligaen.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix FOTO: ØIJORD, THOMAS WINJE
TIL VIKING: Hønefoss-spiller Aleksander Solli forlater bunnlaget i Obos-ligaen. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix FOTO: ØIJORD, THOMAS WINJE

Viking henter midtstopper fra Hønefoss

Aleksander Solli er klar for Viking.

Midtstopperen Aleksander Solli klar for Viking. Solli gjennomførte den obligatoriske legesjekken og ble enig om sine personlige betingelser med siddisene fredag.

Han har signert en kontrakt ut året med klubben.

Det skriver Stavanger Aftenblad.

Rolf Magne Walstad i Hønefoss bekreftet tidligere fredag at 25-åringen fra Bergen blir Viking-spiller.

– Vi er enige med Viking. Aleksander hadde fem måneder igjen av kontrakten med HBK, og nå får han muligheten i en av Norges beste klubber, sier Walstad til Ringerikes Blad.

Ifølge avisen er han den siste Hønefoss-spilleren med Tippeliga-kontrakt som forsvinner fra klubben.

– Vi må være ærlige å si at tilpasningen til den økonomiske virkeligheten i 1. divisjon har vært krevende, sier Walstad.

Solli skadet seg stygt da Hønefoss møtte Tromsdalen forrige sesong. Solli ble slått bevisstløs etter en duell i feltet og ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse.

– Jeg tok en selfie på sykehuset, og syntes selv jeg så ut som en panda med to svarte ringer rundt øynene- og følte meg litt oppblåst. Men jeg har hørt at de er fine dyr, og jeg har fått medlemskap i WWF, som har en panda i logoen sin, sa Solli til TV 2 den gang.

Solli har tidligere spilt for Vadmyra, Fyllingen, Løv-Ham og Vålerenga.