KLAR FOR TOTTENHAM: Clinton N'Jie er klar for Tottenham. FOTO: TOTTENHAM HOTSPUR / PRIVAT
KLAR FOR TOTTENHAM: Clinton N'Jie er klar for Tottenham. FOTO: TOTTENHAM HOTSPUR / PRIVAT

Kameruner skal sette fart på Tottenham

Clinton N'Jie er klar for Tottenham.

Clinton N'Jie foregrep begivenhetene litt da han oppdaterte Instagram-profilen sin med at han var Tottenham-spiller torsdag kveld.

Men lørdag ble han klar for klubben fra Nord-London.

Han skrev dermed under kontrakten på sin egen bursdag. Han har signert en femårskontrakt, skriver klubben på hjemmesiden sin.

Nå venter klubben bare på å få arbeidstillatelse for 22-åringen før overgangen er helt i orden.

Den 22 år gamle angriperen kommer fra Lyon. Etter sigende skal Spurs ha lagt 130 millioner kroner på bordet for kameruneren. Lyon kan innkassere ytterligere 30 millioner kroner dersom N'Jie bidrar til suksess på White Hart Lane.

Gjennombrudd forrige sesong
N'Jie kom til Lyon i 2010 og ble tatt opp i A-stallen foran 2012/13-sesongen. Men det var forrige sesong han fikk sitt gjennombrudd.

I en angrepstrio med Alexandre Lacazette og Nabil Fekir fikk han tillit av trener Hubert Fournier. Han endte sesongen med sju mål og sju assists.

Han landslagsdebuterte med scoring for Kamerun mot Kongo 6. september i fjor, og fulgte opp med ytterligere to mål mot Elfenbenskysten fire dager senere. Han står nå med seks mål på elleve landskamper.

Lyon-president Jean-Michel Aulas sammenlignet ham i vår med den kamerunske spisslegenden Samuel Eto'o.

– Clinton er en stor spiller, men ung. Fremtidens Eto'o, skrev han på Twitter.

Kane og N'Jie på topp
Men etter at Lyon hentet inn Mathieu Valbuena og Claudio Beauvue i sommer, har Fournier lagt om til 4-3-1-2, noe som ville gi N'Jie mindre spilletid på Stade de Gerland denne sesongen.

Dermed var det ikke vanskelig for ham å takke ja da Tottenham kom på banen.

Med sin store fart og gode teknikk, skal Tottenham-manager Mauricio Pochettino se på ham som en perfekt makker for store, sterke Harry Kane.

N'Jie blir sett på som en veldig sterk kontringsspiller, som liker å lure på offsidelinjen. Han er også komfortabel med å spille på begge kantene, noe som gjør ham til en anvendelig spiller for Tottenham.