USIKKER FREMTID: Harmeet Singhs kontrakt går ut etter sesongen. Åtte andre lagkamerater kan også forsvinne.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix FOTO: EKORNESVåG, SVEIN OVE /
USIKKER FREMTID: Harmeet Singhs kontrakt går ut etter sesongen. Åtte andre lagkamerater kan også forsvinne. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix FOTO: EKORNESVåG, SVEIN OVE /

Moldes mesterlag kan rakne

Ni spillere er på utgående kontrakter. Nå kan flere forsvinne uten en permanent trenerløsning på plass. 

Lite har stemt for de regjerende seriemesterne denne sesongen. En 7. plass på Tippeliga-tabellen, hele 19 poeng bak serieleder Rosenborg, er langt unna forventningene og målene Molde hadde satt seg før sesongen. 

Forrige uke røk de ut av Champions League-kvalifiseringen mot Dinamo Zagreb og Tor Ole Skullerud fikk sparken. På onsdag var det takk og farvel til cupen etter 0-3 mot Viking. 

Administrerende direktør i Molde, Tarje Nordstrand Jacobsen, innrømmer at han har hatt bedre dager på jobben. 

– Situasjonen har vel vært bedre tidligere år, men nå er vi der vi er. Nå handler det om å se fremover og sørge for at vi kommer best ut av det som er igjen av sesongen. Vi skal spille om playoff til Europaligaen, så det er fortsatt en del å spille om, sier han.

Ni spillere på utgående kontrakter
Men fjorårets seriemestere kan miste mange profiler uten en permanent trenerløsning på plass innen kort tid. Akkurat nå er hele ni spillere på utgående kontrakter (Tommy Høiland, Daniel Berg Hestad, Joshua Gatt, Magne Simonsen, Andreas Hollingen, Harmeet Singh og Etzaz Hussain). Flere er avventende til situasjonen i klubben. 

Ola Kamara og Fredrik Semb Berge har leiekontrakter som går ut etter sesongen. Den eneste spilleren Molde har sikret seg signaturen til er Mushaga Bakenga, som forlenget leiekontrakten frem til neste sommer. 

Vil ikke forhaste seg
Singh og Hussain har begge blitt tilbudt nye kontrakter, men har ikke signert ennå

– Tror du enkelte spillere vil vente og se hva som skjer med eventuell ny trener?

– Det må du nesten spørre dem om, sier Nordstrand Jacobsen

– Hvor mye haster det å få på plass en trenerløsning?

– Vi er veldig trygge på Erling og den jobben han gjør med å lede laget nå, så vil tiden vise om det blir en uke til, en måned til eller ut sesongen. Vi har vært i den situasjonen her før, og andre klubber har vært i den situasjonen. Det er jeg trygg på at vi kan løse på en best mulig måte.

– Har dere satt dere noen frist for når en ny trener skal være på plass?

– Vi har ikke satt noen tidshorisont på det. Det vi er opptatt av er å få på plass en løsning som er riktigst og best på lang sikt, avslutter Jacobsen. 

Som TV 2 meldte i går har Molde vært i kontakt med Ole Gunnar Solskjær om trenerjobben, men den tidligere Molde-manageren har foreløpig takket nei til klubbens henvendelser. Bob Bradley er også en trenerprofil det jobbes med i rosenes by.