PÅ VEI VEKK? David de Gea er ikke med i Manchester United-troppen mot Aston Villa. Nå kan hans dager i Manchester United være talte. FOTO: ADAM DAVY /
PÅ VEI VEKK? David de Gea er ikke med i Manchester United-troppen mot Aston Villa. Nå kan hans dager i Manchester United være talte. FOTO: ADAM DAVY /

– De Gea ønsker ikke å spille for Manchester United

Det forklarer Manchester United-manager Louis van Gaal.

David de Gea har i hele sommer vært koblet til Real Madrid. Manchester United-keeperen har i lang tid ønsket å flytte tilbake til Spania, og en stund var det snakk om en avtale der Sergio Ramos ville gå motsatt vei.

Men da Ramos signerte ny kontrakt med Real Madrid virket det sannsynlig at de Gea ville bli i Manchester United til kontrakten hans løper ut neste sommer. Keeperen spilte treningskampen mot PSG i slutten av juli, men siden har han ikke startet for de røde djevlene.

I serieåpningen mot Tottenham satt de Gea på tribunen sammen med Anders Lindegaard og Victor Valdes.  

– Det er ikke lett for de Gea å kontrollere den situasjonen han er i nå. Han spiller ikke. Og den nederlandske journalisten her kan nok bekrefte at et menneske er mer enn en spiller, sa van Gaal den gang.

På gårsdagens pressekonferanse var de Gea nok en gang tema. Og Van Gaal kunne fortelle at de Gea heller ikke står mot Aston Villa.

Van Gaal forklarte at Uniteds keepertrener Frank Hoek spurte de Gea om han var klar for å spille Aston Villa-matchen.

Svaret var «nei».

– Da må jeg ta avgjørelsen. Det er en prosess. Vi har observert ham i sesongforberedelsene. Han var ikke så god. Han var ikke den samme David de Gea som tidligere. Han var min beste spiller forrige sesong, og ifølge fansen har han vært lagets beste de to siste årene, sier van Gaal ifølge The Guardian.

United-managerens svar kom etter den offisielle pressekonferansen var ferdig. På pressekonferansen sa van Gaal at det var mer passende å prate om teamet i «en mer intim setting». Etter pressekonferansen satte van Gaal seg ned ved siden av journalisten som hadde spurt om de Gea. Van Gaal forsikret seg om at journalisten fortsatt var i opptak. Nederlenderen forklarte at det var de Geas ønske om å bli utelatt fra troppen til Aston Villa-matchen.

Seinere forklarte Manchester United at de Gea «ikke ønsker å spille på grunn av situasjonen, og at han ikke er 100 prosent fokusert på grunn av alle ryktene».

PÅ FORSIDENE: David de Gea pryder dagens engelske sportsforsider.
PÅ FORSIDENE: David de Gea pryder dagens engelske sportsforsider.