ISLAMKRITIKER:  Max Hermansen fikk tidligere i år tilgriset sin bokandel og antikvariat i Sannergata i Oslo med spraymaling.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ISLAMKRITIKER:  Max Hermansen fikk tidligere i år tilgriset sin bokandel og antikvariat i Sannergata i Oslo med spraymaling. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Pegida-Hermansen tar permisjon fra lærerjobb

Pegida-leder Max Hermansen får likevel ikke begynne som  lærer ved Kuben videregående skole, etter uttalelser i TV 2 om at han er redd for å skade elever i nødverge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hermansen skulle etter planen ha gjenopptatt jobben som lærer ved den videregående skolen mandag, der over halvparten av elevene er innvandrere. Men det var før han uttalte følgende til TV 2 Nyhetene onsdag kveld:

– Jeg har militær bakgrunn, og jeg er bekymret for at jeg kan komme til å skade en eller flere elever om jeg forsvarer meg mot det jeg oppfatter som en trussel.

Hermansens utdypet at han ville ty til nødverge og slå først, hvis han følte seg truet av muslimske elever ved skolen.

Uttalelsene til TV 2 ble for drøye for Utdanningsetaten i Oslo, og etter flere møter torsdag ble Hermansen tilbudt permisjon.

– Han har permisjon i fire uker fra og med i dag. Det skjer etter en helhetlig vurdering, sier rektor Kjell Ove Hauge ved Kuben videregående skole til TV 2 fredag.

– Kommer han tilbake som lærer senere?

– Nå skal vi bruke tiden til å foreta en ny vurdering, sier rektoren. 

Han sier det var nødvendig å finne en midlertidig ordning nå, for å skape ro rundt skolen før skolestart mandag.

Frykter elevene

Hermansen sa i intervjuet med TV 2 tidligere i uken at han var alvorlig bekymret for sin egen sikkerhet.

– Jeg er redd for at jeg skal bli enda et offer for islam og muslimer.

Den profilerte Pegida-lederen gir uttrykk for at han hadde ønsket en annen løsning enn permisjon.

–Jeg synes det er sløsing med skattebetalernes penger, sier Hermansen.

Han har vært sykmeldt fra jobben som lærer ved de videregående skolene Kuben og Etterstad siden i fjor høst, og har tidligere sagt at det ble farlig for ham å undervise fordi elever truet ham da de oppdaget hans holdninger.