Ny maktdemonstrasjon av suverene Rosenborg

Rosenborg slo Mjøndalen 4-0 og gikk videre til semifinale i cupen.

Rosenborg 4-0 Mjøndalen

Rosenborg er klare for semifinale i cupen. Der venter ny hjemmekamp, mot Stabæk.

Kvartfinalen ble aldri en stor utfordring for trønderne. Etter en god start fra Mjøndalen, fjernet hjemmelaget all tvil med tre mål på 18 minutter. 

– Vi var mye på deres halvdel det første kvarteret, men en kamp varer i 90 minutter, smilte Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter å ha konstatert at det beste laget vant.

Søderlund, de Lanlay, Vilhjálmsson og Helland scoret målene for Rosenborg, som vant kvartfinalen 4-0.

– Vi gjennomfører en fin kamp og scorer fine mål, sa en tydelig fornøyd Kåre Ingebrigtsen til NRK ved kampslutt.

Brutal effektivitet

Rosenborg åpnet tregt, men det gjorde vondt for Mjøndalen da hjemmelaget først fikk opp tempoet.

Kampens første mål kom i det 16. minutt, etter en genial chip fra Mike Jensen til Fredrik Midtsjø. Sistnevnte la ned ballen til Alexander Søderlund, som avsluttet med et hardt skudd i nærmeste hjørne.

Tolv minutter senere var det Pål André Helland som stod for et flott forarbeid. Etter en rekke overstegsfinter fant han Yann-Erik de Lanlay med et perfekt innlegg. 2-0. 

Ti minutter før pause åpnet Mike Jensen forsvaret på ny. Denne gangen var det nyervervelsen Matthías Vilhjálmsson som satte ballen i mål.

Helland økte

Til pause så Mjøndalen ut til å ha resignert:

– Det er sannsynligvis kjørt nå. Etter pause handler det om å vise karakter og unngå at det blir stygt. Vi tenker på søndag, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NRK.

Andreomgangen ble langt på vei også en transportetappe for begge lagene.

Pål André Helland hadde et par farligheter etter pause, før han banket inn 4-0-målet en halvtime før slutt. Det ble også kampens siste mål.