Diomande senket tafatt Sandefjord-lag

Stabæk hadde full kontroll mot Sandefjord.

Sandefjord 0-1 Stabæk

Sarpsborg 08 og Viking sikret avansement til cupens semifinale onsdag. Torsdag var det Stabæks tur – i år som i fjor.

Etter å ha stanget mot Sandefjord-veggen i 65 minutter, var det storscorer Adama Diomande som til slutt fant veien til nettet.

– De parkerte bussen og gjorde det vanskelig for oss, men vi var tålmodige og jobbet inn en god lagseier, sa matchvinneren til TV 2 etter kampen.

– De får én sjanse og scorer på den sjansen. Utover det synes jeg vi hadde god kontroll på kampen, mente Bohinen.

Nicolai Næss skyter via Diomande og i mål. Målet annulleres for offside, men Eirik Lamøy står tilsynelatende innenfor Stabæk-spissen. Foto: TV 2
Nicolai Næss skyter via Diomande og i mål. Målet annulleres for offside, men Eirik Lamøy står tilsynelatende innenfor Stabæk-spissen. Foto: TV 2

Stabæk snytt for scoring

28 særdeles innholdsløse minutter var unnagjort da Stabæk, som også hadde vært det førende laget, skapte den første ordentlige farligheten. 

Nicolai Næss banket til på frispark fra 25 meter. Skuddet gikk via skulderen til Diomande og deretter i mål, men assistentdommer markerte for offside.

På reprisen kunne man imidlertid se at Eirik Lamøy opphevet offsiden og at Stabæk ble snytt for et mål.

– Det er ikke offside, men det er en vanskelig avgjørelse, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen, som var mer opptatt av hvor tannløse Sandefjord hadde fremstått.

– Det er ikke artig, det er ikke pent, men vi har en plan for hvordan vi skal gå videre i cupen, sa Bohinen mens Jahn Teigens legendariske «Optimist» runget over anlegget.

Dio fant hullet

Det var også et snev av mer optimisme i Sandefjords spillestil i minuttene etter pause, men det var likevel Stabæk som skulle spille seg til den første store sjansen. Luc Kassis skudd fra 18 meter ble dyttet ut til corner.

Deretter falt også Sandefjord tilbake i en dyp posisjon foran egen keeper.

Det fungerte lenge, men 25 minutter før slutt kunne ikke lenger Sandefjord stå mot presset fra Stabæk. Adama Diomandes heading var både hard og velplassert, og angriperen scoret dermed sitt 21. mål for sesongen – hans åttende i cupen.

Etter scoringen måtte Sandefjord opp i banen for å jakte utligning, men de lyktes aldri med å sette gjestene under nevneverdig press. 

Stabæk hadde full kontroll og sikret dermed et fullt fortjent avansement til semifinalen. Motstanderen blir kjent etter Rosenborgs kamp mot Mjøndalen.