Ble ydmyket av Helland – nå vil 19-åringen ha hevn

Fikk «slurvete» kommentar fra RBK-treneren sist gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Rosenborg - Vålerenga på C More Fotball og TV 2 Sumo søndag kl 18!

Med målpoeng hvert 56. minutt og scoring hvert 80 minutt i snitt har Pål André Helland herjet i Tippeligaen denne sesongen.

Det har blant annet gått ut over serietreer Vålerenga, som måtte se 25-åringen fra Kyrksæterøra score begge målene for trønderne da det ble 1-2-tap på Ullevaal i juni.

Vil ha revansj

I den kampen fikk Vålerengas ferske venstreback Ivan Näsberg (19) kjørt seg kraftig av tomålsscorer Helland – og etter kampslutt uttalte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen at «Vålerenga-backen var glad det var ferdig.»

Den kommentaren – i tillegg til Mike Jensens karakteristikk av Vålerenga som et primitivt lag – ble tatt ille opp i Vålerenga-garderoben.

Søndag møtes lagene igjen på Lerkendal, og da er Näsberg ivrig etter å revansjere seg.

– Jeg lærte litt forskjellige ting sist, hvordan man håndterer ham (Helland) bedre. Jeg kommer bedre forberedt enn forrige gang.

– Hvordan håndterer man Helland?

– Det er ikke godt å si, men det er bare å ta ham og være tøff.

– Tøffere enn sist?

– Det er ikke tvil om det, sier Näsberg.

Skuffet over RBKs uttalelser

Kjetil Rekdal har ikke glemt hva som skjedde sist, verken på banen eller i pressesonen.

– Vi går ikke rundt og er langsinte. Men vi ble litt skuffet og overrasket av en del slurvete kommentarer fra RBK i forbindelse med kampen på Ullevaal, sier han.

VIF-treneren er ikke redd for å gi Näsberg tillit mot Helland igjen.

– Hvis vi velger Ivan, så er vi veldig trygge på at han kommer til å gjøre det vanskeligere for Helland denne gangen. Men vi må huske på at Helland er en veldig god spiller. Han har herjet med de fleste. Kanskje er han for god for Tippeligaen også. Rosenborg er heldige som har en sånn spiller.

– Sitter det i hodet på deg hvis du er blitt herjet med?

– Ja, men det går an å lære av det. Ivan har lært av det som skjedde på Ullevaal, og vil gjøre det bedre denne gangen, hvis han spiller. En 18-åring vil alltid gjøre feil. Det vil en 30-åring og en 39-åring også, men 18-åringen har størst potensial til å lære av det, fastslår Rekdal.

Vålerenga ligger ni poeng bak Rosenborg på tabellen, og bør helst vinne for å ha noe som helst realistisk håp om å ta igjen trønderne. Men ifølge Rekdal er avstanden opp allerede for stor.

– Rosenborg er for gode for oss i år. Det er en teoretisk mulighet til å ta dem igjen, men det er ikke det vi har fokus på. Vi har fokus på annenplassen og tredjeplassen, og gjør alt vi kan for å klare det. Det er viktige poeng på Lerkendal, men vi kan ikke komme forbi Rosenborg, den avstanden er for stor.

– Men med seier er dere bare seks poeng bak?

– Om RBK taper mange kamper kan vi komme nær dem, men i den formen de er i nå, er det ingenting som tyder på det. De imponerer og har utviklet seg ytterligere fra vårsesongen. Hvis RBK stikker fra alle nå, kan vi få et sånn hegemoni igjen. Ikke 13 år på rad, men RBK-dominans i mange år framover. Det ønsker vi ikke, sier Rekdal.