SIKTER HØYT: John Arne Riise har høye ambisjoner for sin fremtidige trenerkarriere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SIKTER HØYT: John Arne Riise har høye ambisjoner for sin fremtidige trenerkarriere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Ambisjonene er å komme opp på Rekdal-nivå

John Arne Riise begynner på trenerutdanningen etter nyttår.

John Arne Riise er godt i gang med planleggingen av livet etter sin aktive fotballkarriere.

Onsdag var 34-åringen på Ullevaal sammen med daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes, for å diskutere fremtidige trenerkurs.

– Gleder meg til å sette i gang

– Jeg har begynt å tenke på fremtiden, og ville møte trenergutta for å høre hva som skal til for å ta de nødvendige kursene. Nå vil jeg sette opp en plan for de neste to-tre årene, sier Riise til TV 2 etter torsdagens treningsøkt med Vålerenga.

På nasjonalarenaen møtte den tidligere landslagskapteinen NFFs fagansvarlige for trener- og aktivitetsutvikling Øyvind Larsen og Dag Riisnæes, som er ansvarlig for trenerutdanning.

– Det var et veldig informativt møte, og jeg gleder meg til å sette i gang. Jeg regner med å starte på C-kurs etter nyttår, og satser på å fullføre både C- og B-kurs før neste sommer, sier Riise.

– Ambisjonene er å komme opp på Rekdal-nivå

Riise legger ikke skjul på at han har høye ambisjoner for trenerkarrieren.

– Jeg liker å trene yngre spillere og jobbe med utvikling og oppfølging. Men ambisjonene er jo å komme opp på Kjetil Rekdal-nivå og trene Tippeligaen - kanskje også komme meg til utlandet på sikt.

Tror du at du har det som skal til for å bli en god trener?

– Jeg vet ikke, men noe som taler til min fordel er at jeg har vært mye i utlandet og jobbet med gode trenere der. Jeg vet hva som skal til - men om jeg er den rette personen til det får tiden vise. Jeg skal i alle fall prøve, sier Riise til TV 2.

– Tror han har det i seg

Rekdal setter pris på Riises kompliment, og Vålerenga-sjefen tror 34-åringen kan nå langt i treneryrket.

– John Arne har et godt fotballhode, så jeg ser ikke hvorfor han ikke skulle ha det i seg å bli en god trener. Så gjenstår det å se om han takler alt det rundt, sier Rekdal til TV 2.

Hva er det viktigste han må takle?

– Treneryrket er lite forutsigbart, og det skjer så mange forandringer hele tiden. Marginene er hårfine - én helg er du en idiot, en annen er du et geni. Det er et ekstremt utfordrende yrke, og du blir aldri for god. Det er en lang vei, sier Rekdal.

– Jeg kan hilse til John Arne og si at man aldri blir utlært i dette yrket. Det er mange ting du tror du kan som du må gå tilbake og forandre på.

Røper snarlig avklaring om fremtiden

Når det gjelder Riises aktive karriere, kan han avsløre at det snart vil komme en avklaring.

– Det er ingenting nytt jeg kan melde om nå, men jeg har en deadline. Jeg vil gi beskjed om fremtiden på en pressekonferanse enten i dag eller i morgen.

34-åringen har tidligere kommet med sterke hint om at han også ønsker å spille i hjemlandet før han legger skoene på hylla, men som Betsson-ambassadør er ålesunderen i øyeblikket ikke berettiget til Tippeliga-spill.

– Jeg vet at Betsson er åpne for det meste, og håper å få spille i Tippeligaen i januar, sier Riise.

Hvordan fungerer det da å gå på trenerkurs i regi av NFF?

– Det var ikke et tema på møtet, så jeg regner ikke med det blir noe problem, avslutter Riise.