Boasson Hagen irritert da Kristoff vant første Arctic Race-etappe

– Det er en del av gamet, sier Alexander Kristoff etter at lagkameraten hindret Edvald Boasson Hagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Harstad (TV 2): Alexander Kristoff innfridde som storfavoritt og vant torsdagens første etappe av Arctic Race of Norway i Harstad.

Kristoff havnet i en ren norsk duell med Edvald Boasson Hagen på oppløpet, men hadde mest krefter igjen og tok en overlegen seier.

Boasson Hagen lå i front i den siste svingen, men ble noe hindret av Kristoff-opptrekker Marco Haller. Opplendingen var tydelig oppgitt over østerrikeren og sendte et solid knuff inn i Haller.

– Vil ikke starte noen fight

Boasson Hagen måtte nøye seg med 2. plass, men ville likevel ikke starte en ordkrig etter målgang.

– Jeg kom meg ikke fri der da Haller kom inn foran meg. Laget gjorde en god jobb, og med en mann til kunne jeg kanskje tatt det. Men Kristoff var sterkest i dag, sier han til TV 2.

– Var det ufint av Haller?

– Du får se på TV-bildene. Jeg har ikke sett dem og jeg vil ikke legge opp til noe fight, sier Boasson Hagen.

Kristoff mener Boasson Hagen bare må regne med slikt i en hektisk finale.

– Det ble presset litt og Edvald dyttet vel til Marco selv også. Det er en del av gamet. Når opptrekkerne er ferdig, så ligger det i jobben å sperre litt. Jeg tror nok hans opptrekkere hadde gjort det samme, sier Kristoff til TV 2.

Heller ikke Haller vil ta selvkritikk for hendelsen.

– Jeg skjønner Edvald sitt syn på saken, men jeg tror han skjønner mitt også. Jeg gjorde ikke noe ureglementert. Sånt skjer ofte. Veien helte til venstre og Edvald lå på hjulet til Ciolek. Jeg lå foran Alex, og vi hadde større fart enn Edvald. Jeg la meg foran, i og med at den korteste veien var på venstre, og så akselererte Edvald igjen. Han slo på en måte til meg i siden akkurat da, men sånn er det. Dette er ikke uvanlig i spurter, sier Haller til TV 2.

– Har du snakket med Edvald?

– Nei, ikke enda.

Kristoff: – Godt å vinne

Katjusja-kapteinen Kristoff var for øvrig særdeles glad over sin første seier siden begynnelsen av juni.

– Jeg har ikke vunnet i hele sommer, så det var godt å vinne her nå. Laget gjorde en kjempejobb og ga meg en god posisjon, sier Kristoff.

Rogalendingen innehar naturlig nok nå både sammenlagttrøyen og poengtrøyen på fredagens etappe.

Klatretrøyen blir også å finne på norske skuldre, ettersom Vegard Stake Laengen sikret seg nok bakkepoeng underveis. 

Joker-rytteren var svært aktiv som en del av dagens brudd, som på det meste hadde sju minutter til feltet.

Stake Laengen forsøkte seg

Bruddet ble etterhvert hentet inn, men Stake Laengen forsøkte en siste gang å holde unna med et solobrudd. Det holdt ikke, men den proffaktuelle Asker-gutten fikk likevel vist seg frem.

– Jeg liker å angripe. Jeg så en mulighet og tok det. Jeg visste at det ville bli vanskelig å holde unna, men jeg synes alltid det er gøy å prøve, sier Stake Laengen til TV 2.

Sondre Holst Enger ble for øvrig den tredje beste nordmannen på etappen med en 10. plass. Men IAM-rytteren var likevel ikke fornøyd.

– Det var noe drit. Jeg lå godt posisjonert, men beina var ikke sterke nok. Samtidig er det positivt at jeg er med i finalen. Jeg mangler det lille ekstra, men det skal komme etter hvert, sier Holst Enger til TV 2.