Ida Maries Honda Civic blir ofte stoppet av politiet, men noen damemagnet er den ikke.  Foto: Privat
Ida Maries Honda Civic blir ofte stoppet av politiet, men noen damemagnet er den ikke.  Foto: Privat

Ida Maria (19): – Det er ikke akkurat noen damemagnet ...

Men det har vært mye moro med "Junior" likevel! 

I spalten "Bilen Min" har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Det er slett ikke uvanlig et eldre eksemplar av Honda Civic tar steget fra en litt sedat og kompakt familiebil over til å bli en ungdomsbil med høy "se på meg"-faktor, slik som Ida Maries knallgrønne eksemplar har gjort.

Vist er den ganske barsk, men for øyeblikket mangler "Junior", som den kalles, noe helt vesentlig ...

Bilen: 1992-modell Honda Civic.

Hvor lenge har du eid den? Jeg kjøpte den i mai 2014.

Hva har du gjort med den? Har byttet ut gamle slitedeler, reperasjon av eksos, bytting av eksos, montering av lys, ny alarm og en haug med neon-lys. Pluss påbegynt motorbytte!

Liker best med bilen: Det jeg liker best med bilen er det at den skiller seg ut, både på godt og vondt.

Liker minst med bilen: Tiltrekker seg enormt mye oppmerksomhet fra politiet.

Beste opplevelse med bilen: Den beste opplevelsen med den var da jeg var på tur hjem til Alstahaug (Sandnessjøen) etter å ha kjørt hele natta fra Møre. Null lyd på anlegget, høy frieksos, mangel på søvn og for å toppe det hele; mangel på funksjonelle bremser.

Var helt utslitt da jeg endelig kunne kjøre over Helgelandsbrua og mot Junior's nye hjem, satte på Spotify på telefonen og sang til "Final Countdown".  Var godt å finne senga den natta, men enda bedre å våkne opp til morgenkaffe ute, med utsikt rett på "nybilen". 

Test: Honda Civic R imponerer – stort!

Framtidsplaner for bilen: Fremtidsplanene mine ble uheldigvis satt på vent, da Junior hadde et massivt hjerteinfarkt sent i forrige måned, uheldigvis døde han også... Nå venter jeg spent på nytt " hjerte", slik at motorbyttet kan starte. Har satt meg noen mål som jeg skal få til etterhvert: Få bilen registrert igjen, og kunne kjøre den med hvite skilt, istedet for prøveskilt. Annet enn det skal han nok få seg en liten makeover med tiden, men her er det ikke hastverk, nei! Storkoser meg med bilen selv om han mangler motor, gleder meg bare til Junior fungerer slik han skal igjen.

Drømmebil: Skal ærlig innrømme at dette ikke er drømmebilen min, men har falt pladask for denne bilen etter jeg gikk fra tysk til japansk. Må nok si det at Civicen er en veldig, veldig god nummer 2 (potensiell nummer 1 også!)

Annet: Junior er nok i overkant bortskjemt, og har en utrolig barnslig eier. Her feires det både jul, påske, halloween og ikke minst 17. mai! Da fullt oppyntet! Selv om han står og koser seg i garasjen.

Han er ikke akkurat noe damemagnet, er vel heller politimagnet, og her i nærområdet går det på fornavn når jeg blir stoppet, enten det kun er for å prate bil, eller for faktisk å kommentere ett eller annet. Like gøy hver gang!

Venter på ny motor. Foto: Privat.
Venter på ny motor. Foto: Privat.

Eieren:

19 år gammel bil-gal jente fra Nordland, vokst opp med tysk (VW) og tok det "store" skrittet høsten 2013, da jeg på impuls kjøpte meg en rusten, sliten Civic. Falt pladask for Honda og har i ettertid kjøpt meg et lite grønt prosjekt som jeg satser på og ha i mange år fremover.

Her mangler det ikke kjærlighet til bilene, uansett utseende og tilstand blir de alltid godt tatt vare på. Elsker og smådulle med bilene, lange bilturer og treff er midt i blinken også!

Navn: Ida Marie

Alder: 19 år.

Bosted: Sandnessjøen

Sjekk ut Nikolas sin Honda Civic Coupe

Vis fram bilen din:


Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Ida Marie om? Bruk kommentarfeltet under!

Honda Accord: En av de glemte bilene i bruktmarkedet