– Jeg går i de trangeste klærne og poserer i de verste positurer

Mariann Hole spiller blogger i ny humorserie på TV 2. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller Mariann Hole spiller Tina Yvonne, en ambisiøs livstilsblogger fra Sarpsborg som har et mål i livet; å komme på Vixen Blog Awards. 

– Endelig fikk jeg sluppet ut bloggeren i meg, ler Mariann Hole.

Ekstreme rollefigurer

Humorserien Hæsjtægg har premiere på TV 2 15. september. I serien følger vi på liksomdokumentarisk vis seks forskjellige bloggere som alle har til felles at livet sirkulerer rundt bloggen deres.

– Når jeg er Tina Yvonne kan jeg spille på alle strenger. Jeg kan gjøre ekstreme ting, jeg går i de trangeste klærne og «poser» de verste positurene. Det er kjempegøy, noe av det morsomste jeg har gjort, sier hun.

Her kan du lese Tina Yvonnes blogg

Tar selfies og teller likes

Til daglig jobber Hole ved Nationaltheateret, men er kanskje mest kjent for sin rolle i «Halvbroren». Hun har ingen egen blogg, men er aktiv på Facebook og Instagram. 

– Jeg skriver som oftest hva jeg gjør på Facebook om det er jobbrelatert. Det private holder jeg stort sett for meg selv. Men av og til tar jeg en selfie, så sitter man der og teller likes, innrømmer Hole.  

Hole følger ingen blogger fast, men leste mange blogger i forbindelse med tv-serien. 

STJERNELAG: Jakob Oftebro, Morten Ramm, Laila Goody, Mariann Hole, Iben Akerlie og Mattis Herman Nyquist er alle aktuelle i Hæsjtægg, en ny humorserie på TV 2.  FOTO: Bjørn Wad / TV 2
STJERNELAG: Jakob Oftebro, Morten Ramm, Laila Goody, Mariann Hole, Iben Akerlie og Mattis Herman Nyquist er alle aktuelle i Hæsjtægg, en ny humorserie på TV 2.  FOTO: Bjørn Wad / TV 2

– Man setter hodet på hoggestabben ved å gjøre seg selv så synlig. Jeg tror det er de som klarer å balansere det private med profesjonalitet som får det til – noe hennes rollefigur i Hæsjtægg ikke lykkes helt med. 

Et stjernelag

Sammen  med seg i Hæsjtægg har Hole et stjernelag av skuespillere. Jacob Oftebro, Morten Ramm, Laila Goody, Mariann Hole, Iben Akerlie og Mattis Herman Nyquist spiller alle i serien. 

Jakob Oftebro, kjent fra blant annet Kon-Tiki, Broen og 1864 spiller Bård, en fyr som har sagt opp jobben og flyttet ut i naturen, og som nå ønsker å blogge om opplevelsen.

– Det var utrolig morsomt å jobbe med dette .Jeg kjenner jo ikke bloggverdenen i det hele tatt, så det var fascinerende å få et innblikk i den. De som blogger har en veldig spesiell arbeidsplass, smiler Jakob.

– Jeg likte å jobbe med serien fordi den er morsom, men samtidig har den en litt mørk undertone. Bård prøver å nå ut til folk, men samtidig har han sider ved seg selv han ønsker å skjule, forteller han.

Les Bårds blogg her

Fant et ukjent talent

Morten Ramm, kjent fra en rekke humorsatsinger på TV 2, spiller Hans Åke, en tidligere telefonselger som nå blogger om motivasjon.

– Hans Åke prøver å hjelpe andre, men egentlig er det han som trenger hjelp. Han er taperen som skal redde andres liv, forteller Morten.

I serien drar Hans-Åke rundt og holder foredrag, både til jobbsøkende hos NAV og hos fotballag.

– Vi freestylet veldig mye under «foredragene» og jeg har vel funnet ut at jeg har et talent som movitasjonsforedragsholder, sier han.

Les Hans Åkes blogg her

Spiller mot baby 

Mattis Herman Nyquist er til daglig skuespiller ved Nationaltheateret. I Hæsjtægg spiller han Robert, en moralistisk pappablogger som er i pappaperm med datteren Vilhild. Han blogger om det å være far og hvordan være en god forelder.

– Jeg har ikke barn selv, men jeg har mange småbarnsforeldre rundt meg som har gitt meg en del gratis research. Det er en gave å spille mot et barn på seks måneder, som på beste vis dikterer scenene. Vi improviserte mye i prosessen, og det var nødvendig for formen å jobbe på en så kreativ måte, sier han.

Les Roberts blogg her

Blogg på nedtur

Laila Goody fikk I 2013 Amanda for beste kvinnelige skespiller for Som du ser meg, og jobber nå på Nationaltheateret. Hun spiller Mai, en frenetisk husmor med en matblogg som er på vei nedover.

– Dette er min favorittsjanger! Det er en humorserie med satire, og som også rommer litt samfunnskritikk. Det er komedie med snert i, og det elsker jeg å jobbe med, sier Goody.

Les Mais blogg her

Fant sin indre 17-åring

Iben Akerlie, kjent fra filmer som Dryads og Victoria spiller Thale, en 17 år gammel blogger som tjener fett av å lage tutorialsvideoer om masse rare tips om ingenting. Foreldrene tror hun har en dyrevernsblogg.

– Vi hadde det utrolig gøy under innspilling, for å si som karakteren min ville sagt: Det var lol. Alle kostymene, rommet til Thale og de Miley Cyrus-aktige antrekkene hun bruker hjalp meg veldig til å finne min indre 17-åring. Det handlet om å finne en holdning. Jeg fikk beskjed om å være veldig giddalaus og slapp, så karakteren min ligger mye på sengen, ler hun og fortsetter:

– Jeg måtte tenke at alt er lov og hadde ingen hemninger. Thale gjør alt som faller henne inn uten å tenke over det, så det var en omstilling, sier hun.

Les Thales blogg her

– Ren humor og satire

TV 2s dramasjef Christopher Haug gleder seg over serien. 

– Serien er ren humor og satire. Samboere, barn, foreldre og selvrespekt havner alle i bloggenes skygge, og ikke minst får seeren et innblikk i at det som publiseres på sosiale medier er ganske langt fra virkeligheten, forteller dramasjefen.