FÅR STØTTE: Eva Carneiro er en av Storbritannias mest profilerte idrettsleger og får nå massiv støtte.   FOTO: MIKE EGERTON
FÅR STØTTE: Eva Carneiro er en av Storbritannias mest profilerte idrettsleger og får nå massiv støtte.   FOTO: MIKE EGERTON

– Mourinho bør be om unnskylding 

Degraderingen av Chelsea-lege Eva Carneiro vekker harme blant andre leger i Premier League. 

Chelseas medisinske apparat, med den anerkjente idrettslegen Eva Carneiro i spissen, fikk gjennomgå av José Mourinho i lørdagens Permier League-oppgjør mot Swansea. 

Nå får hun massiv støtte av kolleger i ligaen. 

– Urettferdig, på grensen til det ekstreme, sier Mark Gillett, leder for et samlet legekorps i Premier League til The Guardian om reaksjonen til den portugisiske manageren.

Kalt naive og kunnskapsløse

Situasjonen som nå skaper reaksjoner blant legestanden i Premier League skjedde da Carneiro løp inn på banen for å behandle Eden Hazard etter en takling. 

Chelseas manager José Mourinho raste fra sidelinjen, og leverte en tordentale i etterkant av kampen der han kalte Carneiro og kollegaene naive og ute av stand til å forstå spillet. 

Årsaken til den sterke reaksjonen var at at Chelsea, etter å ha fått keeper Courtois utvist, måtte klare seg med ni spillere før Hazard fikk komme innpå igjen.

Se tordentalen her: 

Får massiv støtte 

– Dersom Carneiro ikke hadde handlet som hun gjorde ville det vært et brudd med selve legeløftet, mener Gillet. 

Som lege er Carneiro etter normalt legeetikk forpliktet til å entre banen når dommeren tilkaller henne, uavhengig av om manageren ønsker det eller ei. Å la være å hjelpe vil kunne være brudd med legens etiske regelverk, skriver The Independent.

Nå renner støtteerklæringene fra leger verden over inn.

– Be om unnskyldning

Blant dem tidligere sjef for det medisinske apparatet i Liverpool, Peter Burkner, som er nådeløs i sin kritikk:

– Dette er skrekkelig håndtering av manageren. Han har man en spiller som ligger nede, som har forblitt nede og dommeren mener åpenbart at dette er alvorlig nok til å tilkalle lege og fysioterapeut, sier Burkner på TalkSport radio

– Det medisinske apparatet fortjener en unnskyldning, og jeg er meget skuffet over at klubben ikke har gjort noe for å støtte dem. De gjorde kun jobben sin, sier Burkner. 

Eva Carneiro er en av Storbritannias mest profilerte leger og har jobbet i Chelsea siden 2009. Før det var hun blant annet lege for de britiske utøverne som deltok i OL i 2008. 

 Her får du tilgang til Premier League.