New York Jets quarterback Geno Smith må belage seg på en sesongstart på sidelinjen etter «nesestyver» under treningsleir FOTO: RON ANTONELLI
New York Jets quarterback Geno Smith må belage seg på en sesongstart på sidelinjen etter «nesestyver» under treningsleir FOTO: RON ANTONELLI

NFL-quarterback slått knockout av lagkamerat

Pengekrangel i garderoben endte med kjevebrudd for New York Jets' Geno Smith

NFL-lagene holder i disse dager treningsleirer i påvente på seriestart i september. Knuffing mellom spillere under øktene er et vanlig fenomen, og tilskrives som regel  intensiteten og konkurransen som oppstår under øvelsene i sommervarmen.

Gårsdagens slagsmål på treningsfeltet til New York Jets lot seg derimot ikke feie under teppet, etter at lagets førstevalg på quarterback, Geno Smith, endte opp med dobbelt kjevebrudd etter knyttneveslag fra lagkamerat.

Jets-forsvarspillen med velklingende navnet Ikemefuna Enemkpali konfronterte sin quarterback med en utestående gjeld på 600 dollar etter utlegg for en flybillett.

I den påfølgende eskalerende krangelen rettet Smith en finger mot Enemkpalis ansikt som svarte med et knusende slag.

Kortvarig arbeidsledighet
Ledelsen i New York Jets handlet raskt etter tumultene, og Enemkpali ble sparket fra klubben kort tid etter hendelsen.

Forsvarspilleren var derimot arbeidsledig kun noen få timer, og er nå i stallen til divisjonsrival Buffalo Bills. Der blir han gjenforent med fjorårets Jets-trener Rex Ryan, som ble sparket fra storbylaget i romjulen og senere ansatt i Buffalo. 

Gårsdagens knockout var ikke første runde i ringen for nigerianskfødte Enemkpali. I 2011 ble han arrestert og siktet for angrep på en politimann mens han spilte for collegelaget Louisiana Tech, en hendelse som senere ble nedgradert.

Quarterback-krise for Jets
New York Jets melder at Smiths skade vil sette han på sidelinjen i seks til ti uker.

Med sesongstarten mindre enn en måned frem i tid, betyr det at klubben må planlegge en sesongstart uten sitt førstevalg på den viktigste spillerposisjonen tilgjengelig.

Geno Smith går inn i sin tredje sesong som Jets quarterback.

Allerede før han ble draften av laget med base i New Jersey, rakk han å skape overskrifter. Etter å ha blitt spådd som en av de første spillerne som skulle bli valgt i 2012-draften, ble 36 andre spillere ropt opp før Smith. Hans reaksjon på å ikke høre navnet sitt ropt opp i den første runden var å nekte å gi intervjuer og true med å reise hjem, noe som forsterket hans rykte som en umoden utøver.

Smith ble til slutt valgt at New York Jets. Selv om han straks fikk slippe til som lagets førstevalg på quarterback, har han ikke imponert i sine to første sesonger.

Før kommende sesong har det derimot vært et gryende håp om bedring etter at Jets han investert stort i en oppgradert angrepsrekke. Om dette kan hjelpe Smith må vi nå altså vente seks til ti uker for å finne ut.