Christer Sjögren: – Jeg er mer elsket i Norge enn i Sverige

Danseband-kongen Christer Sjögren har hundretusenvis av norske fans og er slått til ridder av Kong Harald. Ikke rart at svensken med den dype stemmen elsker Norge.

Rammene rundt sesongavslutningen på sommerens Allsang på grensen kunne ikke vært bedre. Under en knallblå himmel møter TV 2 en strålende opplagt Christer Sjögren som nettopp har unnagjort generalprøven på scenen.

Ridder Sjögren

Danseband-kongen som startet sin karriere i 1968 synes fortsatt at det er ekstra gøy å spille i Norge. Kanskje ikke så rart når selv Kong Harald har gitt ham et klapp på skulderen. I 2006 ble Sjögren slått til ridder av første klasse. Han fikk ordenen for sin innsats i Norge gjennom årene.

Et stykke Norge

– Føler du deg selv en del av den norske kulturhistorien?

– Ja, det gjør jeg. Jeg begynte å spille i Norge da jeg var veldig ung, til og med før tiden med Vikingarna. Da spilte jeg rundt i nesten alle norske byer med de lokale bandene og husker tilbake på den tiden med stor glede, forteller Christer Sjögren til TV 2.

Bukket dypt

– Hvordan var det å bli slått til ridder?

– Da jeg fikk medaljen av den norske kongen bukket jeg ekstra dypt og kjente en enorm stolthet og glede, forteller Sjögren til TV 2.

RIDDER: Christer Sjögren ble i 2006 utnevnt til Ridder av 1. klasse av den kongelige norske fortjensteorden. Her sammen med kona Birgitte. Foto: Roger Vikström / SCANPIX
RIDDER: Christer Sjögren ble i 2006 utnevnt til Ridder av 1. klasse av den kongelige norske fortjensteorden. Her sammen med kona Birgitte. Foto: Roger Vikström / SCANPIX

Men noen medalje fra den svenske kongen er det ikke blitt.

– Hehe, nei! Så du ser at jeg er mer norsk enn svensk. Jeg er mer elsket i Norge enn i Sverige, forteller Christer Sjögren og ler.

Måtte avlyse

I kveld står han på scenen i Allsang på grensen – hans andre forsøk, vel å merke. I fjor måtte han avlyse sin opptreden bare noen timer før opptakene skulle starte.

– Ja, det stemmer. Jeg ble forkjølet og fikk vondt i halsen rett før opptakene. Noen dager i forveien hadde jeg opptrådt på Liseberg og da fungerte stemmen greit, men det gjorde den ikke her i Halden. Men jeg bestemte meg for at jeg skulle komme tilbake – og her er jeg, forteller han.

På turné med Sinatra

Selv har Sjögren lyst til å snakke om en helt annen artist, nemlig Ol' Blue Eyes – Frank Sinatra. En mann han har hatt som forbilde hele livet. Nå legger han snart ut på en egen turné i Norge der han bare skal synge Sinatra-låter.

OL' BLUE EYES: Christer Sjögren har alltid beundret Frank Sinatra. Nå hyller han idolet sitt med egen turné. Foto: SCANPIX / TV 2
OL' BLUE EYES: Christer Sjögren har alltid beundret Frank Sinatra. Nå hyller han idolet sitt med egen turné. Foto: SCANPIX / TV 2

– Det er en av våre aller største ikoner og hans musikk og stemme var helt fantastisk. På denne turneen skal vi hylle ham og musikken. Det var en fin anledning å gjøre det nå ettersom Frank Sinatra hadde fylt hundre år i år, dersom han fortsatt hadde levd, forklarer Sjögren som også lover fullt storband med på turneen.

I videovinduet øverst kan du se Sjögren framføre en av Sinatras store klassikere: «Fly Me To the Moon» i Allsang på grensen.

Hyller sitt idol

Alle sangene er håndplukket av Christer Sjögren, som dessuten har spilt inn og gitt ut en plate som hyllest til den amerikanske artisten.

Gift i 40 år

Det er ikke bare Sinatra som har et jubileum i år. Nylig kunne Christer og kona Birgitta feire 40 års ekteskap. Sjögren synes ikke det skal være en slags prestasjon å være lenge gift – da fungerer det ikke.

– Vi bare trives sammen, rett og slett. Vi er der for hverandre og hun hjelper meg – og jeg hjelper henne og vi liker hverandres selskap. Vi er glad i hverandre, helt enkelt og greit.

KULE KARER: Gode gamle Vaselina Bilopphøggers dukker også opp på scenen i Allsang på grensen. Foto: TV 2
KULE KARER: Gode gamle Vaselina Bilopphøggers dukker også opp på scenen i Allsang på grensen. Foto: TV 2

– Du er 65 år gammel. Hva gjør du for å holde deg i fysisk form?

– Jeg er i god form og det tror jeg skyldes at jeg får lov til å gjøre akkurat det jeg har aller mest lyst til å gjøre – nemlig å stå på en scene og synge. Sang er jo også en form for trening og min mentale trening er å huske tekstene til alle sangene mine, forteller Sjögren før han vennlig avslutter intervjuet og blir geleidet bort til matserveringen før opptakene skal begynne.

Siste Allsang på grensen

I kveld er det flere storheter som står på scenen under det aller siste Allsang på grensen-programmet. Peter Jöback, Helen Sjöholm, Vazelina Bilopphøggers, Attack, Markus og Martinus og Jesper Jenset skal alle sørge for en uforglemmelig sesongavslutning fra Halden.

Allsang på grensen kan du se torsdag kl 20.00 på TV 2

Har du gått glipp av Allsang i sommer kan du se alle programmene her (krever innlogging)

 

 

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK