Viking smadret Molde og tok seg til semifinalen

Motgangen fortsetter for Molde – med uforminsket styrke. 

Viking 3-0 Molde

Etter en forsmedelig exit fra Champions League-kvaliken, påfølgende trenersparking og en skrekkelig keepertabbe mot Odd, var Molde på desperat jakt etter noe å glede seg over. 

Et sterkt Viking-lag hadde imidlertid helt andre planer.

Samuel Adegbenro, Jón Dadi Bödvarsson og Indridi Sigurdsson scoret målene da Viking banket Molde 3-0 og tok seg til cupens semifinale.

– Dette var veldig deilig! Det var mye trøkk på tribunen og da er det godt å levere på hjemmebane. Vi har vært stabile i det siste, men det betyr enormt mye å få den støtten vi har nå, sa kaptein Indridi Sigurdsson etter kampen.

Nye tabber i Molde-forsvaret

Som i Champions League-kvalifiseringskampen mot Dinamo Zagreb, skulle Martin Linnes igjen være uheldig med et tilbakespill til keeper.

Samuel Adegbenro kjempet til seg ballen og sendte den i det tomme nettet.

Moldes forsvarsarbeid var ikke særlig bedre da Jón Dadi Bödvarsson fikk løpe gjennom hele forsvaret og sette 2-0 bak Andreas Linde.

Molde ga bort mer og mer rom i jakten på en redusering, og på en kontring var Etzaz Hussain svært sent ute med sitt taklingsforsøk. 

Makhtar Thioune og Vegard Forren barket sammen etter situasjonen, men til tross for å ha plantet hendene i Molde-kapteinens ansikt, fikk Thioune ikke kort.

– Det er jo et slag, men dommeren velger å gi tilsnakk. Jeg vet ikke helt hvordan reglene er, sa Forren.

Frisparkperle

I stedet skulle Indridi Sigurdsson gjøre ydmykelsen komplett. Fra 20 meter klistret han et frispark i krysset og sendte Molde ut av cupen. 

– Vi trengte dette. Folk begynner å få troen tilbake på Viking. Det er herlig. En kjempekul kveld, var trener Jonevrets ord etter kampen.

Moldes midlertidige trener, Erling Moe, var en slagen mann etter tapet. 

– I dag er vi ikke fornøyde med oss selv. Så ærlige må vi være. Det sitter en gjeng i garderoben som ikke benyttet seg av muligheten.