RETNINGSFORVIRRET: Sondre Holst Enger slet med å finne frem på Gardermoen, men viste i juli at han for alvor har tatt steg i riktig retning på sykkelen. I Arctic Race ventes det at nordmannen kan kjempe om etappeseirer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix FOTO.
RETNINGSFORVIRRET: Sondre Holst Enger slet med å finne frem på Gardermoen, men viste i juli at han for alvor har tatt steg i riktig retning på sykkelen. I Arctic Race ventes det at nordmannen kan kjempe om etappeseirer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix FOTO.

Supertalentet skulle til Harstad og Arctic Race - gikk på «utenlands» på flyplassen

– Jeg lever i min egen verden noen ganger, sier Sondre Holst Enger.

Se Arctic Race of Norway på TV 2 og Sumo fra torsdag til og med søndag. 

HARSTAD (TV 2 Sporten): Sondre Holst Enger er en av de det knyttes størst forventninger til i årets Arctic Race of Norway. 

Derfor var det bra at det bare nesten gikk galt da han skulle sette kursen fra Gardermoen til startbyen Harstad. 

– Det ble knapt med tid!
På Instagram kunne nemlig 21-åringen fortelle at han presterte å gå på «utenlands» etter å ha sjekket inn.

– Ja, dæven, jeg skulle jo til Harstad, men så klarte jeg å gå på «utenlands». Så ble det jo knapt med tid, da, for jeg måtte jo rekke flyet. Men jeg kom meg ut og måtte gjennom sikkerhetskontrollen på nytt og greier, men jeg rakk flyet. Det gikk bra, heldigvis! sier han dagen før rittet starter.

IAM-rytteren, som tok bronse i U23-VM for to år siden, sier det er «typisk meg å gjøre sånt». 

– Jeg lever i min egen verden noen ganger, da. Jeg suser rundt i mine egne tanker, men sånn er jeg bare bygd. 

– Jeg har troen
Heldigvis for Holst Enger er han også bygd til å sykle fort.

I en årrekke har han blitt sett på som et av de største talentene i bransjen, og i juli viste han også at han kan hevde seg på øverste nivå med å vinne en etappe i Østerrike rundt.

– Jeg har hatt mye stang ut i år, men jeg fikk en liten stang inn i Østerrike. Det var en seier, og den ble jeg veldig glad for. Så jeg får prøve på det samme her i Arctic Race, sier han beskjedent. 

En leggskade i Østerrike gjorde imidlertid at han måtte bryte på den fjerde etappen, og proffsyklisten fra Horten har ikke syklet konkurranse siden.

– Det har vært en ganske «chill» periode, egentlig. Jeg har bare slappet av, sett på film, kost meg og prøvd å slappe av og ikke stresse. Jeg har fått trent ordentlig bra og føler meg klar. Jeg har troen, så jeg må bare kjøre på.

– Hvor mange etapper her passer deg?

– Det er i alle fall to etapper her som passer meg. Sammendraget kan gå om jeg finner klatrebena på den tredje etappen, men jeg har ingen store forventninger til det, sier Holst Enger, som også kunne bekrefte at han mest sannynlig ikke får sin Grand Tour-debut i år.

IAM vurderte å sende ham til Vuelta a España senere i august, men endte opp med å sette ham opp som reserve.