Funk funket i Norske Talenter

Nimannsbandet Baba Soul and the Professors of Funk fikk dommerne til å danse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske Talenter-dommerne fikk en funky avslutning på onsdagens program.

Åttemannsbandet Baba Soul and the Professors of Funk – med medlemmer fra Portugal, Sveits, Brasil og Norge – slo til med klassisk funkmusikk på deres audition.

Norske Talenter-dommer Mia Gundersen (53) ble så revet med at hun spratt opp av dommerstolen underveis og svingte seg i takt med musikken. Linn Skåber reiste seg rett etterpå.

Se opptredenen øverst i artikkelen.

Sendt videre i konkurransen

– Dere er så flinke. Det er dette det handler om. Jeg elsket det! Det var veldig, veldig bra, sa Gundersen på engelsk i sin tilbakemelding til funkbandet.

Hennes dommerkollega Suleman Malik (24) var også raus med superlativene.

– Opptredenen var helt på topp. Dansingen, moovsa, alt satt så bra. Takk for at du kom, sa Suleman Malik til vokalisten i bandet, Baba Soul, hvis ekte navn er Hugo Pereira Castro (29).

De fire dommerne trengte verken betenkningstid eller noen diskusjon før avstemmingen. Alle sa ja, og Baba Soul and the Professors of Funk er dermed videre i konkurransen.

Storfornøyd band

– Vi ble kjempeglade over de positive tilbakemeldingene fra dommerne. Vi ble kanskje enda gladere over at noen av dem svingte og koste seg til musikken vår, fordi det betyr mer enn ord, sier bandleder og gitarist Guilherme Schmidt Câmara (27) – på vegne av ham selv og resten av bandet – til TV 2.

Camara forteller videre at det var spesielt for dem å stå på Norske Talenter-scenen, til tross for at de har spilt mange konserter og har mye sceneerfaring.

– De siste tre årene har vi opptrådt mye på mange forskjellige scener, både store og små, men å stå foran et TV-publikum og dommere er definitivt en av de mest unike og spennende opplevelsene vi har hatt så langt. Vi var selvsagt litt nervøse i starten, men da vi begynte å spille og så at publikum og dommerne begynte å danse, steg selvtilliten og energinivået vårt og vi ga publikum alt! Det var et adrenalinkick!

– Det er utvilsomt en ny og utfordrende opplevelse for oss alle. Det er morsomt, fordi vi får gjøre det vi synes er gøy – å spille musikk foran et nytt publikum. Men det er også seriøst, fordi vi må pushe oss selv til å jobbe beinhardt og gjøre opptredenen så perfekt som mulig. Det har tatt oss måneder å lage og forberede vår Norske Talenter-opptreden, og da blir det litt nervepirrende og skummelt.

Dette gjør de hvis de vinner

Det viktigste for Baba Soul & the Professors of Funk er å spre det glade budskapet i musikken, og de ser på Norske Talenter som en ypperlig anledning til å finpusse sceneshowet og musikken deres, samt skaffe et større publikum.

– Vi meldte oss på fordi det virket som en morsom og interessant opplevelse som kan hjelpe oss med å vokse som artister. Det er også en stor mulighet for å spre vår kjærlighet for funk- og soulmusikk, og å få et større publikum i Norge og resten av verden, forteller Câmara.

– Vi meldte oss ikke på bare for å vinne, men også for å bevise for det norske folk at funk- og soulmusikk fremdeles lever i beste velgående. Hvis vi er så heldige at vi vinner hele Norske Talenter, vil premien hjelpe oss videre med å få oppfylt drømmen, som er å gi den beste debutplaten vi klarer, og å promotere den i Norge, Europa og forhåpentligvis resten av verden.

Norske Talenter sendes på TV 2 fra tirsdag til fredag klokken 20.00 denne uken.