ØYNER UTLANDET: Vegard Stake Laengens sterke sesong har gjort profflagene interesserte. Her etter tredjeplassen i NM på Lillehammer i juni.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
ØYNER UTLANDET: Vegard Stake Laengens sterke sesong har gjort profflagene interesserte. Her etter tredjeplassen i NM på Lillehammer i juni. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Norsk syklist i samtaler med WorldTour-lag: – Proffkontrakt ser positivt ut 

Men Vegard Stake Laengen ser ikke for seg en retur til et fransk lag.

HARSTAD (TV 2 Sporten): Norge kan fort få nok en proffsyklist i 2016. 

Odd Christian Eiking har allerede signert for fdj.fr, og mye taler nå for at han får følge av Joker-lagkamerat Vegard Stake Laengen i proffsirkuset. 

– Forhåpentligvis er det i orden snart
26-åringen fortalte direkte på TV 2s sendinger under årets siste Tour de France-etappe at han hadde forhåpninger om returnerne til proffverdenen han var en del av i 2013 og 2014.

Noen uker senere er fortsatt ingenting signert, men agenten til Asker-syklisten kan avsløre at mye foregår i kulissene.

– Vi diskuterer nå med noen WorldTour-lag og noen Pro Continental-lag, men ingenting er i boks ennå, forteller Mattia Galli til TV 2, og legger til:

– Forhåpentligvis er det i orden snart.

– WorldTour er mulig
Den sveitsiske agenten ville ikke fortelle hvilke lag det er snakk om, men Stake Laengen er selv klar på at han ikke går til hvem som helst.

– Jeg tenker mest på engelsktalende lag - de ser jeg på som lettere å klare seg i. Jeg har prøvd meg på et fransk lag tidligere, og det snakkes bare fransk på franske lag. Da blir du fort litt utenfor om du ikke behersker fransk godt. Jeg begynte på null med fransk da jeg gikk til Bretagne-Séché Environnement, så det ble noen harde år for min del, sier han dagen før første etappe av Arctic Race.

– Hva er status på 2016 nå?

– Jeg vet ikke akkurat her og nå, for det meste går gjennom agenten min. Han vet hvordan det ligger an. Samtalene ser positive ut, så det her kan bli bra. Jeg føler begge de øverste proffnivåene er oppnåelige, også WorldTour. Det er mulig. De blir bare å se hva som kommer av tilbud og sette seg ned å ta en avgjørelse, forklarer han. 

Galta: – Jeg håper det går i orden
En annen som øyner profftilværelse i 2016 er Fredrik Strand Galta.

I STORFORM: Fredrik Strand Galta. Foto: @FredrikGalta, Twitter.
I STORFORM: Fredrik Strand Galta. Foto: @FredrikGalta, Twitter.

22-åringen imponerte stort med en fjerdeplass sammenlagt i Tour of Norway tidligere i år, og vant tidligere denne måneden to etapper i det franske etapperittet Kreiz Breizh. 

Ingen konkrete tilbud ligger på bordet for Coop-ØsterHus-rytteren, men agent Joona Laukka, som også er Alexander Kristoffs agent, skal angivelig ha noe på gang.

– Jeg har en som jobber med saken, men jeg har ikke hørt så mye mer enn det. Jeg tenker egentlig bare på å gjøre det bra. Gjør jeg det bra, ordner det seg fort. Jeg håper det går i orden! Jeg håper å bli proff neste år. Går det, så går det, men jeg kan godt kjøre et år til her også om det ikke skulle ordne seg, sier Galta.