Kalenderen fra 2011 ligger fortsatt i bilen. Det samme gjøre Geir Magnes arbeidsutstyr, verktøy og termos. - Kaffekoppen min står også urørt, sier han. (Foto: VIDAR LANGELAND / BA / AMEDIA)
Kalenderen fra 2011 ligger fortsatt i bilen. Det samme gjøre Geir Magnes arbeidsutstyr, verktøy og termos. - Kaffekoppen min står også urørt, sier han. (Foto: VIDAR LANGELAND / BA / AMEDIA)

Geir Magne ble frastjålet bilen. Fire år senere fikk han en uventet telefon ...

– Bilen er full av mose, men kaffekoppen min står der fortsatt.

6. september i 2011 var Geir Magne Gjerstad i Damsgårdsveien med arbeidsbilen sin. Det var fredag og snart helg. Han hadde god tid.

Det var mye anleggstrafikk, og gikk derfor ut av bilen mens han ventet på å få kjøre videre.

Meid ned

– Jeg tok med meg kaffekoppen, og sto på fortauet fem-seks meter fra bilen. Motoren var slått av, men nøkkelen sto i tenningen, sier Gjerstad til BA.

Plutselig var det en som startet opp bilen, og begynte å kjøre.

– Han kom rett mot meg på første gir med gassen i bånn, forklarer han.

Han forsøkte å få tak i mannen via et åpent vindu. Mannen skal da ha sveivet som en gal, og akkurat klart å få lukket vinduet. Isteden ble Gjerstad påkjørt.

– Han traff meg kraftig med sidespeilet. Jeg føyk av gårde og landet på en fortauskant. Mannen i bilen for av gårde mot Laksevåg. Jeg så bare blårøyken etter ham, forteller Gjerstad.

Brakk lårhalsen

Etter flere runder på både legevakt og sykehus ble det konstatert brudd i lårhalsen. Gjerstad ble gående flere måneder på krykker.

Politiet ble umiddelbart varslet etter påkjørselen. Den stjålne bilen ble ikke funnet igjen.

– Jeg har helt siden dette skjedde lurt på hvor bilen ble av, forteller Gjerstad.

Fredag i forrige uke fikk han en telefon han ikke trodde han skulle få.

– De ringte fra politiet og fortalte at de hadde funnet bilen på en parkeringsplass i Storhammeren i Fyllingsdalen, rett utenfor lokalene til Kattens vern, forteller han.

Dekket av mose

Etter alt å dømme har bilen stått parkert på samme sted i lang tid. Det vokser mose på den. Rusten har fått et godt tak i lakken. Bakdekkene er uten luft.

Geir Magne Gjerstad ble frastjålet bilen sin i Damsgårdsveien høsten 2011. Fire år senere er bilen funnet på en parkeringsplass i Fyllingsdalen. (Foto: VIDAR LANGELAND / BA / AMEDIA)
Geir Magne Gjerstad ble frastjålet bilen sin i Damsgårdsveien høsten 2011. Fire år senere er bilen funnet på en parkeringsplass i Fyllingsdalen. (Foto: VIDAR LANGELAND / BA / AMEDIA)

Etterforskningsleder Svein Føllesdal i Bergen Vest-politiet bekrefter overfor BA at en patrulje kom over den stjålne bilen i forrige uke.

– Det er svært uvanlig at vi finner en stjålet bil igjen så mange år etterpå. Enten finner vi stjålne biler igjen relativt tidlig, eller så finner vi dem aldri igjen. Men denne saken er kanskje et eksempel på at bileiere aldri må gi opp håpet, sier Føllesdal.

Politiet har ingen mistenkte i saken.

Fremstår ubrukt

– Selv om bilen har stått ulåst, manglet ingenting. Termosen min lå i passasjersetet, akkurat slik den lå for fire år siden. Kaffekoppen sto i holderen på dashbordet. Alt utstyret og arbeidsklærne lå fortsatt der. Til og med kalenderen for 2011 lå der, forteller Gjerstad.

Han tror ikke bilen er brukt mye de fire årene den har vært borte.

– Vaktmesteren i borettslaget sier han har sett bilen her de siste kanskje to-tre årene. Men jeg er ganske sikker på at den har stått her lenger. Jeg tror den har stått her i fire år, sier Gjerstad.

Han fikser frem reservenøkkelen han hadde gjemt i bilen.

– Jeg har prøvd å starte den, men det går ikke. Det er nok flatt batteri. Men jeg skal prøve å få den fikset. Det hadde vært gøy å få den på veien igjen.

Les flere bilsaker i BAs motormagasin her

Les også: Se hva de frekke biltyvene gjorde