Molde gir ikke opp Solskjær

...men klubben jobber også med andre alternativer.

Spekulasjonene har vært mange etter at Tor Ole Skullerud annonserte at han skulle gi seg i Molde etter sesongen. Forrige torsdag fikk Skullerud og assistenttrener, Bård Wiggen sparken. Dermed er trenerjakten nå i gang.

Etter det TV 2 erfarer har Molde vært på frierferd hos Solskjær, men den tidligere spisshelten skal ha avslått flere henvendelser.

– Stresser ikke

– Har dere vært i kontakt med Solskjær?

– Det er mye spekulasjoner rundt hva vi vil gjøre på trenersiden og det er naturlig det da vi har sagt at vi er på jakt etter en ny trener, men det er klart når det er klart. Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte, sier administrerende direktør i Molde, Tarje Nordstrand Jacobsen. 

Solskjær ledet Molde til to seriemesterskap og et cupgull før han ble hentet til Cardiff, januar 2014. Solskjær har ikke trent noe lag etter at han måtte forlate waliserne i september i fjor etter bare 9 måneder i managerstolen.

Tarje Nordstrand Jacobsen avkrefter at de stresser med å få på plass en trener nå selv om situasjonen i Molde er svært uavklart med 9 spillere som har utgående kontrakter.

– Tror du noen vil avvente med å signere i påvente av en trenerløsning? Eksempelvis Etzaz Hussain og Harmeet Singh?

– Det må du spørre dem om, sier Nordstrand Jacobsen. 

Bradley også interessant

Parallelt med Solskjær jobber Molde med andre trenerkandidater. Etter det TV 2 erfarer har de regjerende seriemesterne snust på Bob Bradley.

– Har dere vært i kontakt med Bradley?

– Det er mange dyktige trenere i Norge og i utlandet som er knyttet til trenerjakten i Molde og flere kan bli knyttet til den, sier Jacobsen.

Amerikaneren er nå i dialog med Stabæk om å forlenge kontrakten med bæringene, men klubben har forberedt seg på at de kan miste sin trenerhelt. Sportssjef, Inge André Olsen bekrefter at de jobber med andre løsninger dersom Bradley velger andre alternativer. 

– Det er klart vi må være forberedt. Kommer det en stor klubb som har ambisjoner så må vi legge til rette for at Bob kan ta et skritt videre fra Stabæk, sier Olsen. 

Stabæk i kontakt med Skullerud

Stabæk har brukt noen måneder på å sondere terrenget da det til stadighet har vært spekulasjoner rundt Bradlys trenerfremtid. En av kandidatene Stabæk har vært i kontakt med er etter det TV 2 erfarer, Tor Ole Skullerud. 

– Vi kjenner til situasjonen hans og familien hans bor i Bærum. Det er det jeg kan si om det. Vi ser ganske bredt. Vi har en ganske god oversikt over hvilke norske kandidater som kan være med å forsterke oss også har vi en oversikt over utenlandske trenere som virker spennende. Aller helst vil vi ha Bob, men det er ikke sikkert vi får til det, sier Olsen. 

Etter det TV 2 erfarer har også Strømsgodset vært i kontakt med Skullerud. Bjørn Petter Ingebrigtsen har kontrakt ut denne sesongen, men det er ennå ikke avklart om han får forlenget kontrakten i Drammen.