Nå skal Truls Svendsen erobre Norge

Reiser land og strand rundt med TV-kameraer – på oppfordring fra kompisene. Det blir ikke lett. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nok en gang skal folkekjære Truls Svendsen (42) ut på tur – med TV-kameraene på slep. 

– Det er rett og slett sesong to av Oppdrag Hurtigruten, og det handler om at kompisene mine ser at jeg har godt av å komme meg ut av sofaen og gjøre ting. Det er alltid den gode, gamle sofaen som trekker meg tilbake. Så nå prøver de å holde meg vedlike, sier Svendsen til TV 2.

Blir utfordret av kompisgjengen

Programmet har premiere tirsdag 6.oktober klokken 20.00 og heter Truls – Oppdrag Norge.

Det er humorprofilens kompisgjeng, blant annet bestående av Senkvelds Thomas Numme (45) og Harald Rønneberg (42) og eventyrer Cecilie Skog (41), som har bestemt seg for å sende Truls på tur for å riste litt tak i ham. De sender ham dermed ut i Norges 19 fylker, for nye prøvelser og for å teste grenser.

Komikeren innrømmer at han ikke er helt uenig i tanken om at han må tas grep om. 

FÅR UTFORDRE TILBAKE: I Truls – Oppdrag Norge får Truls gjengjelde utfordringene han får fra kompisgjengen. Her har han fått med seg Thomas Numme på militærøvelser. FOTO: PRESSE/TV 2
FÅR UTFORDRE TILBAKE: I Truls – Oppdrag Norge får Truls gjengjelde utfordringene han får fra kompisgjengen. Her har han fått med seg Thomas Numme på militærøvelser. FOTO: PRESSE/TV 2

– Jeg ser jo selv at det er fint for meg å få litt press. Det har visst vist seg at jeg trenger det presset.

Truls: – Jeg har vært rimelig udugelig

42-åringen røper at TV-seerne får se ham støte på en rekke problemer under innspillingen av programmet. 

– Jeg har prøvd en haug med ting, og i mange av dem har jeg vært rimelig udugelig. Men det har vært spennende, humrer TV-profilen.

– Jeg har for eksempel vært operasjonssykepleier. Og jeg har blitt sendt opp i høyden. Det har vært mye forskjellig. Men det som er cluet og det som er kult med å gjøre det, er at selv om man er ganske udugelig og blir pushet på ting, så kommer man gjennom det til slutt, fortsetter han. 

Har «generelt vært redd»

I Tjukken og Lillemor fikk vi se Truls presse seg til det ytterste fysisk da han sammen med Cecilie Skog krysset 600 lange kilometer over Grønland på ski. 

I Truls – Oppdrag Norge har komikeren fått slappe av mer. I alle fall innimellom. 

– Det har vært noen ting som har vært veldig fysisk krevende. Men så har det vært mange ting som ikke har vært det, hvor jeg generelt har vært redd. Og andre ting som ikke har vært det hvor det har vært mat og drikke involvert. Kompisene mine har pushet meg, men de har også belønnet meg med den beste belønningen jeg kan få: God mat og drikke. De kjenner meg ganske godt. 

Truls innrømmer at forholdet til gjengen som har sendt ham på tur er noe ambivalent etter reisen. 

– Jeg har et veldig blandet syn på dem. Jeg klarer ikke trynet på dem, samtidig som jeg elsker dem! For jeg har jo godt av dette. Jeg får en glede og personlig utvikling ut av det, så det er egentlig en veldig fin ting. 

Er redd for høyder og «The Sound of Music»

Under innspillingen av programmet har Svendsen altså fått en rekke utfordringer av kompisgjengen. Den største har muligens vært den mentale, sier TV-profilen.

– Det verste har kanskje vært at jeg har gått rundt med en konstant redsel. At jeg ikke har visst hva den neste situasjonen er, eller hvor skummelt det vil være. Det ligger en angst der. Jeg er jo nødt til å hive meg uti ting, men jeg vet at jeg blir kjemperedd! 

– Hva er du mest redd for? 

– Høyder. Stor fart. Det å føle meg utrygg. Det er alt fra å være i en stor høyde, til å synge «Edelweiss» fra «The Sound of Music» foran 500 stykker på Trøndelag Teater. Det er ikke noe jeg er komfortabel med. 

Mener folk kan sløyfe utenlandsferien

Etter reising i 19 fylker, er Truls overbevist om at Norge er «verdens vakreste land». Hva som har vært det beste stedet, klarer han ikke svare på. 

– Jeg velger å svare at i Norge finnes det så mange vakre plasser at det ikke er mulig å velge én! Det kryr av vakre plasser! Folk trenger jo egentlig ikke dra på ferie utenlands, for det er så mange vakre ting i dette landet, sier han engasjert.  

– Men er det et sted du tenker at du aldri skal dra tilbake til? 

– Ja, definitivt! Men er du gal, jeg kan jo ikke si det! Aldri, ler publikumsfavoritten.

Truls – Oppdrag Norge har premiere tirsdag 6. oktober klokken 20.00 på TV 2.