Lars (43) har aldri hatt troen på seg selv. Her gir han salen gåsehud

Se Norske Talenter-opptredenen som fikk dommerne til å smile.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til vanlig er Lars Hansen (43) selger på Elkjøp. Men den store drømmen har alltid vært å synge. I sesongpremieren av årets Norske Talenter, fikk vi se at 43-åringen stelte seg på scenen foran dommerne for å teste talentet. 

Tønsberg-sangerens versjon av Neil Sedakas «Solitaire» fikk det til å synge bak dommerbordet. 

– Du nailet den, altså! Virkelig! Du var litt av en overaskelse. Du har en fantastisk stemme, smilte Mia Gundersen (53). 

Se Lars' opptreden og dommernes reaksjoner ovenfor!

– Du ser ut som du er 16!

Og det var ikke bare sangstemmen som overrasket Gundersen. Hun bet seg også merke i 43-åringens utseende. 

– Du ser ut som du er 16! 

D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo (50) mente også det var noe som skurret ved deltakeren. 

– Det er noe som er feil hos deg, og så er det jævlig mye som er rett! Det er så sinnssykt bra. Du sier at du ikke har sunget på en scenen før du var 25, og så får jeg følelsen av at du har sunget på de store scenene i Las Vegas. Du har en fabelaktig stemme og du er en spennende, rar 43-åring, sa han.

Fikk hårene til å reise seg på Skåber

Linn Skåber (45) innrømmer på sin side at hun ble så begeistret for 43-åringen at hun rett og slett reagerte med hele kroppen.

– Du har en utrolig dobbelthet i deg som jeg liker utrolig godt. Når du begynner å synge, blir jeg så nysgjerrig på deg. I begynnelsen tenkte jeg at «er han dritdårlig, eller er han bare sykt bra?». Og det mener jeg er et kjempekompliment! Det er det jeg tenker om de jeg er nysgjerrig på og de som på en måte gjør magi og som treffer meg i hjertet. Og det var den første grøssetesten min i dag, hårene reiste seg. Veldig, veldig bra! 

Følte at det var «siste sjanse»

Og med fire ja fra dommerne, er Lars videre til neste runde i Norske Talenter. 

– Herregud, det er fantastisk, utbryter han når TV 2 møter ham like etter at han har gått av scenen i Nydalen Studios i Oslo.  

– Jeg klarer nesten ikke beskrive hvor godt jeg synes det er å være videre. Det betyr så mye for meg. Spesielt nå som jeg er litt oppi alderen som jeg er, og det ikke er så mange muligheter til å være med på ting. Da blir det gjerne sånn at du tenker at dette er din siste sjanse. Og det var egentlig det jeg følte nå, fortsetter han.

Har aldri hatt troen på seg selv

En stor grunn til at 43-åringen synes det er stort å gå videre, er at han i utgangspunktet synes det er alt for skummelt å stå på en scene. 

– Jeg tenker på alle de øyeblikkene hvor jeg har tenkt på og ønsket å være med på noe sånt som dette. Å komme så langt at jeg er videre nå .... Og det at jeg har jobbet så mange år for å kunne tørre å stå på en scene, så sjenert som jeg er ... Det har kostet ganske mye, forteller han åpenhjertig. 

Lars er også takknemlig for støtten fra de rundt ham.

– Bestekompisen min har støttet meg i alle år. Jeg hadde ikke vært her i dag hvis det ikke var for ham og at han har så stor tro på meg. Fordi jeg aldri har hatt troen på meg selv. 

Var redd for at folk skulle synes han var dårlig

Lars vet ikke hvorfor selvtilliten aldri har vært tilstede. 

– Det er veldig vanskelig å si hvorfor, men jeg tror det ligger i naturen min. Jeg er en litt usikker type. Og da blir det fort sånn at man ikke har så mye selvtillit. Ingen visste at jeg kunne synge før jeg var 25, ingen hadde hørt meg i det hele tatt. Jeg gikk bare og sang for meg selv i skjul fordi jeg var redd for at noen skulle syntes det var dårlig. Og musikken betyr så mye for meg, så hvis folk hadde syntes det var dårlig og jeg hadde tenkt at jeg måtte slutte å synge ... Det hadde jeg ikke klart. 

– Føles som en seier

Men i kveld ble redselen altså motbevist, og Lars ble sendt videre av dommerne i Norske Talenter. 

– Det her helt utrolig! Jeg tror nesten ikke på det. Jeg har litt vanskelig for å skjønne det. Jeg har ikke vunnet, men det føles som en seier for meg uansett hvordan det skulle gå videre. Og jeg skal prøve å gjøre mitt beste! smiler sangeren.

Se Norske Talenter tirsdag til torsdag denne uka klokken 20.00 på TV 2.