Ingen i Premier League har flere Mesterliga-vinnere enn Stoke 

Og TV 2s ekspert tror Xherdan Shaqiri-signeringen kan gjøre klubben til «denne sesongens svar på Southampton».

Se Tottenham-Stoke kl. 16.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Marko Arnautovic, Bojan, Marc Muniesa, Ibrahim Afellay og Xherdan Shaqiri har minst tre ting til felles.

Den ene er at de er gode fotballspillere. Den andre er at de har medaljer i sine premieskap som viser at de har vunnet Mesterligaen. Og den tredje er - utrolig nok - at de nå alle spiller for Stoke.

Fem Mesterliga-vinnere i en og samme klubb er det ingen andre klubber i Premier League som overgår, og Trevor Morley er mektig imponert.

– Mark Hughes har gjort det helt fantastisk, og spesielt nå med Shaqiri. Han er en meget god spiller, og det at Stoke får hentet ham, sammen med alle de andre spillerne fra store klubber, er helt utrolig, sier han.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Stoke-fansen var også ekstremt begeistret for sveitserens signatur, og drakten til klubbens nye nummer 22 er den som er solgt raskest i klubbens historie. Også billettsalget har økt, for nå vil alle se Stoke spille fotball.

For selv om de fem Mesterliga-vinnerne (like mange som Manchester United og Chelsea, tre mer enn Liverpool og fire mer enn både Arsenal og Manchester City, kunne The Mirror presentere tidligere denne uken.) ikke alle har vært sentrale skikkelser i de respektive tittelsesongene til sine eks-klubber, er Stoke-profilen betydelig endret de siste sesongene.

STJERNEKVINTETT: Xherdan Shaqiri, Ibrahim Afellay, Bojan, Marko Arnautovic og Marc Muniesa er alle nå i Stoke. Montasje/Scanpix
STJERNEKVINTETT: Xherdan Shaqiri, Ibrahim Afellay, Bojan, Marko Arnautovic og Marc Muniesa er alle nå i Stoke. Montasje/Scanpix

Les også: Tabelltipset: Stoke spås en ny 9. plass

– De kan bli denne sesongens svar på Southampton
Trevor Morley tror Stoke har gode muligheter til å ta sesongens første poeng lørdag etter 0-1-tap hjemme mot Liverpool i premieren. Nå møter de et annet lag som tapte 0-1 i sin sesongåpning: Tottenham.

– Jeg syntes synd på Stoke i den første kampen. De var uheldige, men de vil være desperate etter å ta poeng nå. De har to strake 9. plasser i Premier League og jeg kan se for meg at de vil være i stand til å repetere det.

– Kan de nå, etter de seneste signeringene, også komme til å klatre ytterligere?

Det er vanskelig å heve seg noe mer. De kan selvfølgelig bli nummer åtte, og jeg tror de kan gjøre som Southampton gjorde forrige sesong. De kan bli denne sesongens svar på Southampton. De var uheldige sist, men de er veldig gode hjemme. Det neste steget er veldig, veldig vanskelig, selv om de sikkert drømmer om både Mesterliga- og Europaliga-fotball, sier Morley.

– Interessant å se om Spurs kan få i gang igjen Harry Kane
Europaliga-fotball ble det på Tottenham, som endte forrige sesong som nummer fem i Premier League.  Morley har troen på Mauricio Pochettino, og spår tøff kamp om poengene lørdag.

– Det blir en spennende kamp. Jeg er stor fan av Pochettino, og Spurs ser ut til å ha et ungt og energisk lag. Det blir også veldig interessant å se om de kan få Harry Kane i gang igjen, for de har ikke hentet så mye nytt der framme. Alle tar det for gitt at man skal bruke mye penger, men Tottenham har ikke egentlig gjort det til nå, sier han.

Det mener TV 2s ekspert ikke nødvendigvis er en negativ ting.

– Når du ikke endrer så mye på laget, så slipper du problemer med å implementere nye ideer i hodet på de nye spillerne. I stedet kan de få mer ut av dem de har der fra før, sier Morley.

Her skaffer du deg TV 2 Sport Premium!