Finjord blir ny landslagssjef

– Jeg er voldsomt stolt, sier Roger Finjord, som overtar etter Even Pellerud.

Roger Finjord overtar som landslagssjef etter at Even Pellerud valgte å gi seg.

– Jeg er voldsomt stolt over å få lov til å lede et av de to store flaggskipene i norsk fotball, sa Finjord i åpningen av en 17 minutter lang tiltredelsestale.

Den nye landslagssjefen takket Pellerud for måten han var blitt behandlet som assistent i årene de har jobbet sammen på landslaget.

Det er en landslagssjef som har klare tanker om hva han vil med landslaget. Og drømmen er å se jentene ta i mot medaljer i mesterskap.

Se hele talen til Finjord i videovinduet øverst på siden.

Aktuell da Pellerud ble ansatt
Finjord var en av favorittene til jobben også da Even Pellerud ble ansatt.

Han hadde hatt stor suksess med Stabæks kvinnelag og mange trodde han skulle få jobben da Eli Landsem gikk av. I stedet ble han assistent for Pellerud.

Han var trener for U23-landslaget da han overtok Stabæks kvinnelag i 2010. Han ledet dem til seriegull i sin første sesong. Året etter ble det sølv i serien og cupgull før han ga seg etter 2011-sesongen. Han har også trent Altas herrelag.

– Det er svært gledelig at han takket ja til det tilbudet han fikk, sier fotballpresident Yngve Hallén.

Pellerud har gitt Finjord veldig mye tillit som assistenttrener, noe den nye landslagssjefen setter veldig stor pris på. Det er også noe som har gjort NFF sikker på at de har valgt rett mann.

– Even har brukt Roger veldig mye. Han har fått stor plass i trenerteamet. Han har vist at han har de egenskapene som skal til, forklarer toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Finjord opplevde i fjor at datahackere tok kontroll over datamaskinen hans. Han måtte betale en løsesum for å få tilgang til filene sine.

Pellerud åpnet med sølv
Even Pellerud ledet de norske fotballjentene til EM-sølv i sitt første mesterskap etter at han gjorde comeback som landslagssjef.

Men VM i Canada ble en nedtur sett med norske øyne.

Nå har 62-åringen bestemt seg for å tre til side.

– Jeg mener sjansen for at vi kvalifiserer oss til OL er større uten meg som landslagssjef. Laget må løfte seg et hakk for å klare det. Jeg har ikke lenger den energien som skal til for å legge inn de ekstra føringer som kreves. Da er det eneste riktige å overlate jobben til en annen, sier Pellerud til fotball.no.

Spillerne overrasket
Landslagsveteranen Solveig Gulbrandsen er overrasket over at Pellerud gir seg nå.

– Jeg er veldig overrasket. Jeg trodde han skulle fortsette ett år til, sier hun til TV 2.

Trine Rønning er trist, men ser også positivt på fremtiden.

– Jeg synes det er litt vemodig at han gir seg nå. Vi har hatt en fin reise sammen. Det blir spennende. Vi starter litt på nytt, sier hun

Toppfotballsjef Nils Johan Semb takker Pellerud for jobben han har gjort.

– Even har igjen gjort en solid jobb som norsk landslagssjef. Vi fikk det løftet vi håpet da vi ansatte han. Så er vi også alle enige om at VM ikke ble slik vi hadde ønsket. Da trengs det en topp motivert trener for å løfte laget igjen. Dette er et voksent valg av en trener av topp internasjonalt format, sier Semb.