Jakob Orlov er nær en overgang tilbake til svensk fotball. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Jakob Orlov er nær en overgang tilbake til svensk fotball. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Orlov tilbake til Sverige – Brann får angriper i retur

Amadayia Rennie (25) klar for Brann.

Brann-angriper Jakob Orlov går på lån til Hammarby ut sesongen. Den 25 år gamle liberiske spissen Amadaiya Rennie (25) går andre veien. Det skriver Brann på sine hjemmesider.

Saken ble først omtalt av svenske FotbollDirekt.

Får inn rask angriper

De to klubbene jobbet tirsdag ettermiddag med å få avtalen i havn før kvelden var omme. Det svenske overgangsvinduet stenger nemlig tirsdag kveld. Branns sportssjef Rune Soltvedt ønsket ikke å kommentere overgangen tidligere tirsdag kveld, men etter bekreftelsen var han mer snakkesalig:

– Det ble vanskeligere for Jakob å få regelmessig spilletid slik vi spiller i 4-3-3 nå. Han har jobbet hardt for å få flere sjanser i Brann og vært veldig profesjonell. Men når han får sjansen i en stor svensk klubb, så ønsker vi å la ham få den muligheten. Flere i teamet vårt har sett Rennie i aksjon. Dette er en spiller vi kan bruke på begge kantene og som spiss. Han har både fart og kraft og kan dra seg fordi motstanderen i en-mot-en-situasjoner, sier Soltvedt til Branns hjemmesider.

Jakob Orlov ble hentet til Brann av Rikard Norling i 2014. Svensken ble Branns toppscorer i nedrykkssesongen, men i OBOS-ligaen har det blitt mindre spilletid. 

Amadaiya Rennie er i likhet med Orlov en storvokst angriper. Også han kom til sin nåværende klubb før 2014-sesongen. På 51 kamper har han scoret ni mål og slått syv målgivende pasninger for Hammarby.