– Vi har begge takket nei til andre klubber

RBKs største salgsobjekter vil ikke gå glipp av høsten 2015 i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har begge takket nei til klubber som har henvendt seg til oss, slik at de ikke en gang har kommet så langt som til å gi bud. Og så er det vel noen som har kommet med bud som klubben har sagt nei til, sier Pål André Helland.

– Det virker vel som RBK ikke har tenkt å selge noen i dette vinduet, og det er helt ok for meg, jeg trives veldig godt her, følger Ole Selnæs opp.

– Alle vil bli
De to RBK-profilene brukte tirsdag formiddag på å lære bort fotballferdigheter til barn på sommerleir i Meråker. Det å være en stor profil for laget sitt er også en del av pakken som trønder på RBK.

– Det er veldig artig å være RBK-spiller om dagen. Vi har skaffet oss en utrolig god posisjon foran høsten, så å bytte ut RBK med en annen klubb nå, det sitter lang inne hos alle som er her. Alle RBKere har lyst å fortsette i klubben, sier Ole Selnæs.

Og noe av grunnen til det er at de sportslige utfordringene kommer som perler på en snor for RBK de neste dagene.

Åtte dager, tre konkurranser
Tre meget viktige kamper skal spilles i tre ulike konkurranser på bare åtte dager. Først venter kvartfinale mot Mjøndalen i cupen.

– Her har vi hjemmebane og vi er favoritter, sier Selnæs om torsdagens kamp.

Søndag venter Vålerenga i serien. Også det på Lerkendal.

– Det er en fin mulighet til å bli kvitt dem for godt. Det er ikke lenge før vi møter Stabæk også i serien, så det er viktige kamper, mener Helland.

Og neste uke er det første kamp i playoff til Europa League mot Steaua Bucuresti.

– Vi har kommet helt til play off og møter et godt lag, men gruppespill er absolutt innenfor rekkevidde, og det henger veldig høyt hos oss, sier Selnæs, og oppsummerer:

– Hvis vi setter dette litt på spissen, så kan veldig mye avgjøres fra torsdag til torsdag. Vinner vi disse kampene er mye gjort for at vi får en minnerik høst, men taper vi har vi dumma oss ut, og da kan plutselig høsten bli ganske kjedelig, sier han.

– Lite å skryte av
Men motivasjonen for å vinne er det lite å si på:

– Det er ikke til å stikke under en stol at premiehylla hos mange av spillerne i klubben er langt fra fylt opp. Så det at vi har muligheten til å ta seriegull og komme i posisjon til å ta et cupgull, det henger høyt. Man spiller fotball for å vinne, sier Helland.

Helland tok cupgull med Hødd i 2012. Ole Selnæs har vunnet tre cupgull med RBK på juniornivå, men ingenting på seniornivå. Foreløpig.

– Vi tenker å gjøre noe med det i år, ja, avslutter han.