KATASTROFEFILM: Roar Uthaug har regissert Norges første katastrofefilm «Bølgen» som har premiere 28. august. Her er han på settet av filmen i Geiranger.  FOTO: ERIK EVJEN / FANTEFILM, NORDISK FILM
KATASTROFEFILM: Roar Uthaug har regissert Norges første katastrofefilm «Bølgen» som har premiere 28. august. Her er han på settet av filmen i Geiranger. FOTO: ERIK EVJEN / FANTEFILM, NORDISK FILM

BØLGEN-REGISSØREN AVSLØRER:

– Jeg følger med på Mannen på TV2.no

Roar Uthaug (41) har regissert Norges første katastrofefilm, og er ydmyk før premieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

28. august er det duket for Norges første katastrofefilm. Raset geologene har fryktet blir et faktum i filmen og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger.

Regissør Roar Uthaug presenterte i dag filmen på en pressekonferanse i Oslo, og kunne fortelle at det var produsenten Martin Sundland som startet det hele.

Åkerneset

Martin Sundland fattet interessen for Åkerneset ved Stranda i Møre og Romsdal. Her vil et eventuelt ras skape en flodbølge som vil ramme flere av tettstedene rundt.

– Vi tenkte at dette var et godt utgangspunkt for en katastrofefilm, og jeg synes dette var en god idé. Jeg visste selv lite om det før vi begynte med filmen. Men nå har vi lest masse, pratet med folk som bor og jobber med overvåking og lokale historikere. Da har vi fått en god oversikt, forteller regissør Roar Uthaug til TV 2.

Respekt

Regissør Roar Uthaug synes det er på høy tid at vi får en norsk katastrofefilm, og får lov til å bryte litt ny mark med denne sjangeren. Han er allikevel ydmyk med tanke på at dette er en film om en forekommende katastrofe.

– Det gjør at man behandler hele saken med mer respekt, enn hvis det bare hadde vært et rent eventyr. Man prøver å ta hensyn til de som bor der, og de som jobber med det, sier Roar Uthaug.

Mannen

Her på TV2.no kan du følge utviklingen med Mannen i Rauma i Møre og Romsdal

– Jeg har vært inne og tittet på Mannen på TV2.no. Utfordringen med film er å lage litt spenning, det kanskje egner seg bedre med 90 minutter på kino enn flere døgn på TV, ler Roar Uthaug til TV 2.