Alvdal Sp skal vinne valget med hitten «Nå blir det Senterparty!»

Se politikerne synge partiprogrammet i den elleville musikkvideoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi var nok godt utenfor komfortsonen vår alle sammen, sier Alvdals ordførerkandidat Olov Grøtting (Sp) lattermildt. 

Alvdal Senterparti har nemlig laget en musikkvideo basert på partiprogrammet, ved hjelp av de lokale musikerne Jon Ola Kjølhaug og Halvor Riset Granrud, samt videoprodusent Rune Skogheim. 

Aukrust-bygda

De som er med i videoen er kandidater på Senterpartiets liste, og fikk ideen da Alvdal Bondelag laget denne videoen, som er sett av over 100.000 på YouTube og tv2.no.  

Allerede første uka var videoen fra Alvdal Senterparti sett av 11.000. 

– Vi kjæm fra Aukrust-bygda vettu, så her er vi Solan Gundersen alle mann, kreative og offensive folk, sier ordførerkandidaten, som har et stort hjerte for bygda si. 

Her er ordførerkandidat Olov Grøtting sammen med  Kristian Hansæl og Audun Eggset,  toppkandidater på på Alvdal Senterparti sin liste høsten 2015.  FOTO: ALVDAL SENTERPARTI / PRIVAT
Her er ordførerkandidat Olov Grøtting sammen med Kristian Hansæl og Audun Eggset, toppkandidater på på Alvdal Senterparti sin liste høsten 2015. FOTO: ALVDAL SENTERPARTI / PRIVAT

– Teksten er tatt direkte fra programmet vårt. Vi har jo ikke fått med alt, men de viktigste tingene er med, sier hun. 

Hun nevner blant annet at de kjemper hardt for å holde Alvdal unna kommunesammenslåing, de trenger flerbrukshall, vinmonopol og ny skole.

Når de unge

Ved siste lokalvalg hadde Senterpartiet mellom 35 og 40 % oppslutning i Alvdal, dermed håper Grøtting på at ordførervervet er innen rekkevidde. 

– Tror du dette vil gjøre at flere stemmer - aller helst på dere? 

– Jeg håper det! Jeg håper at vi kan bidra til at de unge bruker stemmeretten sin.

SIden gjengen i Alvdal ser på seg selv som både offensive, positive og blide, satte de i gang prosjektet. 

– Tidligere var avisene måten man nådde ut med politisk arbeid. Færre og færre leser aviser, men det er fortsatt like viktig å nå frem. Derfor ville vi bruke nettet, og lage en film som kunne deles. 

– Bruk di røst!

Hun sier også at de har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. 

– Vi får høre at vi er kreative og at dette er morsomt, selv om vi har et seriøst budskap. Vi er veldig opptatt av å beholde den gode oppslutningen vi har.  

 – Kom bli med på festen - bruk di røst! som vi sier i sangen.