OPPLEVDE MARERITTET: Kira Grünberg ble lam fra halsen og ned i en treningsulykke. Nå takker hun for støtten.
OPPLEVDE MARERITTET: Kira Grünberg ble lam fra halsen og ned i en treningsulykke. Nå takker hun for støtten.

Ble lam fra halsen og ned i idrettsulykke – nå takker Kira (21) for støtten

Verden ble plutselig snudd opp ned for østerrikske Kira Grünberg. 

I slutten av juli gikk det galt på trening for den østerrikske stavsprang-utøveren Kira Grünberg (21). Under en treningsøkt landet hun på hodet og fikk en vridning i nakken.

Grünberg ble umiddelbart sendt til intensivavdelingen på sykehuset i Innsbruck, men skaden var allerede skjedd. Søndag for litt over en uke siden kom legene med en nedslående beskjed: 21-åringen var lam fra halsen og ned.

Det tragiske uhellet har fått mye oppmerksomhet verden rundt. På sosiale medier har mange idrettsstjerner uttrykt sympati for Grünberg, og for noen dager siden takket hun for støtten på sin Facebook-side.

– Takk for alle støttemeldingene. Deres støtte gir meg styrke til å kjempe hver dag. Jeg lover at jeg ikke skal gi opp, skriver hun.

Grünbergs manager Thomas Herzog var langt nede etter ulykken.

– Hun har et brud på femte halshvirvel. Det har ødelagt mobiliteten i begge bein og armer, og hun er derfor lam fra halsen og ned, sa Herzog.

Ifølge legene har Grünbergs tilstand utviklet seg tilfredsstillende de første ti dagene. Hun puster selvstendig og har trent «flittig».

Grünberg, som har den østerrikske rekorden i stavsprang med 4.45, er flyttet fra intensivavdelingen til en rehabiliteringsavdeling.