Chelsea-back Branislav Ivanovic fikk kjørt seg ordentlig i møte med Jefferson Montero lørdag kveld. AP Photo/Frank Augstein
Chelsea-back Branislav Ivanovic fikk kjørt seg ordentlig i møte med Jefferson Montero lørdag kveld. AP Photo/Frank Augstein

– Jeg har aldri sett Ivanovic dårlig

Disse spillerne var vondest å møte i serieåpningen!

Sesongen åpnet svært godt for noen, mens den ikke åpnet fullt så godt for andre. TV 2s nye Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller har trukket frem spillerne som imponerte ham mest i sesongåpningen:

Swansea ga Chelsea en tøff kamp på lørdag. Det endte 2-2 og mye skjedde på Chelseas høyreside, der Branislav Ivanovic hadde enorme problemer med å stoppe Jefferson Montero. 

– Jeg har faktisk aldri sett Ivanovic så dårlig før. Han hylles som en av de beste høyrebackene i verden, men på de 70 minuttene mot Jefferson Montero hadde han aldri kontroll. Da Montero måtte ut begynte Chelsea å få litt av kontrollen tilbake. Montero var vanvittig god, sier Møller.

Her får du tilgang til Premier League
Har du en manager i magen? Spill Premier League-manager!

Arsenal fikk en enda dårligere start på sesongen. Hjemme mot West Ham ble det 0-2-tap etter to tabber av Petr Cech. Nykommer Dimitri Payet imponerte for gjestene.

– Han kom til Premier League med rykte for å være en driblefant og et uromoment for motstanderen, og han levde opp til det i debuten. Han kan fort bli en av de som skaper mest for West Ham denne sesongen. Nå var riktignok ikke innlegget helt fantastisk, men han fikk også notert seg for en målgivende pasning, sier Møller. 

Litt lengre nord utmerket Jack Colback seg i Newcastles 2-2-kamp mot Southampton.

– Newcastle lignet ikke på fjorårsutgaven i det hele tatt. Colback fikk gjøre det han er aller best til; å gjøre grovjobben sentralt på midtbanen og slå enkle pasninger til de rundt seg. I den rollen er han ekstremt viktig for Newcastle. På tampen kastet han seg inn og blokkerte en avslutning fra Mané. Det var veldig beskrivende for kampen hans.

Riyad Mahrez noterte seg for to scoringer i Leicesters 4-2-seier mot Sunderland. Etter en god debutsesong seiler den algirske kantspilleren nå opp som en av de største attraksjonene blant de mindre klubbene i Premier League.

– Jeg synes han er en kjempefin spiller, og egentlig hadde han fortjent å ha bedre spillere rundt seg. Han har noe av det samme som Dusan Tadic. Han evner å ta seg forbi folk, er målfarlig og har en nydelig fot. Han er en mann å ha på fantasy-laget sitt, for hvis Leicester fungerer kommer han til å plukke masse målpoeng, mener Møller.

Jordon Ibe skapte mye liv og røre på sin høyrekant, men Møller synes Stoke fikk løst problemet da Marc Muniesa ble flyttet ut til venstre. 

– Det første jeg tenkte før kampen var at det kom til å bli trøbbel. Det var mange spillere i uvante posisjoner, men Muniesa og Cameron fungerte godt i midtforsvaret. Muniesa får en ekstra stjerne fordi han klarte å temme Ibe da han ble flyttet ut på venstre i andre omgang. Jeg har sett mange venstrebacker slite med Ibe, men han var veldig god i den duellen. 

Det er likevel ingen som kan måle seg med David Silva, mener Møller. Den første serierunden ble avsluttet med oppgjøret mellom West Bromwich og Manchester City, og den lille spanjolen var i særdeles godt slag:

– Endelig fikk vi se en verdensklassespiller i fri utfoldelse. David Silva var helt klart den beste spilleren i åpningsrunden. Hvis han kan fortsette sånn, og de rundt ham kan gjøre en ordentlig jobb, så blir City fryktelig farlige, spår Møller.