IMPONERTE: Reece Oxford imponerte for West Ham mot Arsenal. FOTO: JOHN WALTON /
IMPONERTE: Reece Oxford imponerte for West Ham mot Arsenal. FOTO: JOHN WALTON /

Premier League-kometen: – Tottenham ville ikke ha meg

Reece Oxford er den nest yngste som har startet en Premier League-kamp. Men han kunne spilt for en annen klubb.

Reece Oxford imponerte alle i oppgjøret mellom Arsenal og West Ham på søndag.

16-åringen fikk den defensive midtbanerollen mot Mesut Özil, Santi Cazorla, Alex Oxlade-Chamberlain og Aaron Ramsey, og han sto ikke tilbake for noen av dem. Snarere tvertimot.

Med sine 16 år og 236 dager så er han den nest yngste som har spilt fra start i en Premier League-kamp.

Jose Baxter var 45 dager yngre da han spilte for Everton mot West Bromwich i 2008.

Mens man nå snakker om «den nye Rio Ferdinand» i West Ham, så sitter det nok en og annen juniortrener i Tottenham og gremmer seg.

For stortalentet var i Tottenham, men klubben så ikke at Oxford hadde det som skulle til for å bli en Premier League-spiller.

– Jeg var i Tottenham en stund, men de ville ikke ha meg. Jeg dro til West Ham, som var det beste alternativet for meg. På den tiden spilte jeg spiss, forteller han til Sky Sports.

West Ham har i en årrekke vært kjent som en talentfabrikk. Frank Lampard, Rio Ferdinand, Joe Cole, Jermain Defoe, Michael Carrick og Glen Johnson er noen av spillerne som har gått gradene i klubben.

Den neste superstjernen som kommer ut av klubbens akademi kan bli Oxford.

– West Ham har alltid gitt unge spillere sjansen når de kommer opp. Akademiet er fantastisk. De liker å presse spillerne. Vi har noen unggutter som spiller for U21-laget, som er veldig bra, forteller han.

Oxford var på benken i noen kamper forrige sesong, så han forventet at han ville få sjansen i løpet av denne sesongen. Men han hadde aldri sett for seg at han skulle spille fra start mot Arsenal i ligaåpningen.

– Jeg fikk vite det lørdag kveld. Manageren ba meg om å ligge dypt og prate med alle for å få dem i posisjon, slik at Arsenal ikke fikk kontret mot oss. Gjøre ting enkelt og ikke prøve å gjøre for mye. Det var en ære å få spille. Manageren sa at jeg hadde gjort det bra. Det var en drømmedebut for meg, sier 16-åringen.

Han sørget for at Özil var nærmest usynlig i 90 minutter. En spiller han på Twitter tryglet Arsenal om å kjøpe for to år siden.

Mot Arsenal brukte Slaven Bilic ham som defensiv midtbanespiller, men han kan også spille midtstopper. Og det er på grunn av spillet sitt i midtforsvaret for yngre landslag at han er blitt sammenlignet med Rio Ferdinand.

– Jeg har fått høre det mye. Det er fint, for han var fantastisk. At jeg blir sammenlignet med ham er en ære. Jeg har ikke spilt midtstopper på en stund, men jeg kan spille begge deler, sier han.