KLAR: Ruben Kristiansen er klar for Brann. Spilleren kommer fra Vålerenga. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KLAR: Ruben Kristiansen er klar for Brann. Spilleren kommer fra Vålerenga. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Brann hentet back fra Vålerenga

Ruben Kristiansen forsterker Branns forsvar.

Vålerengas Ruben Kristiansen (27) er klar for Brann etter å ha bestått den medisinske testen mandag. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Venstrebacken har signert en kontrakt ut 2018-sesongen og blir rødtrøyenes tredje signering i sommer. Tidligere har klubben hentet Sivert Heltne Nilsen, også fra Vålerenga, og Viljar Vevatne fra Bryne.

– Jeg har lyst å bidra til at Brann rykker opp, og gjør det bra i Tippeligaen, sier Kristiansen til Branns hjemmesider.

Tirsdag trener den nye Brann-spilleren med sine nye lagkamerater og kan få debuten i den røde drakten i byderbyet mot Åsane onsdag.

Styrker venstrebacken

Sportssjef Rune Soltvedt er strålende fornøyd med den nye signeringen.

– Han er en spiller som definitivt holder tippeliganivå, som er i rett alder og som spiller i en posisjon der vi har ønsket å forsterke oss ytterligere, sier Soltvedt til Branns hjemmeside.

Tidligere i sommer solgte Brann Erdin Demir til belgiske Beveren. Etter den overgangen har klubben jaktet på en ny venstreback. Nysigneringen Vevatne kan bekle både venstreback- og kant-rollen. Med Kristiansen på plass har klubben nå god dekning på de aktuelle plassene.

– Vi hadde en ubalanse i troppen i vår. Nå har vi forsterket oss både på den sentrale midtbanen, på backplass og på kant. Vi tror sjansene for opprykk har økt på grunn av disse grepene, samtidig som vi er begynt å bygge en god stall for 2016, mener Soltvedt.

– Ruben Kristiansen og Erlend Hanstveit er våre to rene venstrebacker. Så har vi Viljar Vevatne som er like god på begge backene og dessuten kan gjøre en god jobb på kanten, og til slutt Amin Nouri som først og fremst er høyreback, fortsetter Soltvedt til Branns hjemmeside.

Kristiansen fikk 16 kamper for Vålerenga denne sesongen og har tidligere spilt for klubber som Tromsø og Tromsdalen. Backen har også fire landskamper.

– Det frister å spille i Brann. Selv om det er OBOS-ligaen så er det mye potensial. Og jeg har lyst til å være en som bidrar til at vi kommer opp, og være en som også bidrar til å gjøre det bra når vi er i Tippeligaen. Og det kjenner jeg frister, sier venstrebacken.