Audi Q5 kan trygt kalles en Norgesfavoritt. Den populære SUV-en skal erstattes om ikke så lenge. Og nå har informasjon om oppfølgeren begynt å lekke ut.
Audi Q5 kan trygt kalles en Norgesfavoritt. Den populære SUV-en skal erstattes om ikke så lenge. Og nå har informasjon om oppfølgeren begynt å lekke ut.

Slik blir oppfølgeren til denne Norges-favoritten

Én nyhet vil bli ekstra godt mottatt.

En av Audis viktigste modeller, SUV-en Q5, skal snart komme i helt ny generasjon. Dagens modell kom til verden som 2008-modell, og har siden vært gjennom en facelift. 

Da SUV-ene begynte å krympe i størrelse, var Audi raskt ute med å tilby et mindre alternativ til den voldsomme Q7en de hadde i utvalget sitt fra før. Og slik ble en formidabel salgssuksess født. Ikke minst er denne bilen populær i Norge.

Men etter flere år på markedet, nærmer det seg pensjonsisttilværelsen for den første generasjonen av Q5. En ny står klar i kulissene. Og det er flere viktige nyheter på vei ...

Les også: Dette bør du ikke lese om du har kjøpt nybil

Slankekur

Akkurat det designmessige forventes å bli veldig i tråd med resten av Audi-familien. Likheten til storbror Q7, som nettopp kom i helt ny utgave, kommer trolig til å bli slående. Men noen av oss håper på litt mer kreativitet med Q5. 

Interiøret fikk et løft i forbindelse med faceliften – men det er likevel ingen tvil om at det begynner å bli litt utdatert.
Interiøret fikk et løft i forbindelse med faceliften – men det er likevel ingen tvil om at det begynner å bli litt utdatert.

Den kommer til å baseres på nye A4 – og de to helt nye modellene vil dele plattform. Det tilsier en hyggelig slankekur, og vektreduksjon på rundt 100 kilo. Det er gode nyheter for veldig mye, blant annet forbruk, utslipp og kjøreegenskaper.

Hybrid

Motorene vil også komme fra nye A4. Det vil si minst tre TFSI bensinmotorer: En 2-liter som kan leveres med enten 190 hk eller 252 hk, og en 3-liter på hele 354 hk. 

På dieselsiden blir det 2-liters TDI på 150 hk eller 190 hk, i tillegg til en 3-liter på 218 hk.

I Norge vil naturlig nok et nytt motoralternativ også bli særdeles interessant. Nye Q5 vil komme som hybrid. Og vi tipper den blir ladbar. Det bør bli en avgiftsvinner for det norske markedet.

Les også: Blåser nytt liv i SUV-favoritten

Nytt infotainmentsystem

Den vil også vokse i størrelse, både for å distansere seg litt mer fra kompaktmodellen Q3, og for å holde tritt med konkurrentene. Bakseteplassen skal være høyt prioritert denne gangen.

Innvendig vil det bli nytt infotainmentsystem, a la det som finnes i Q7. Det betyr også heldigitalt og dynamisk instrumentpanel, hvor du kan se og styre de aller fleste av bilens funksjoner.

Nye Q5 ventes å bli vist for første gang rundt nyttår, og kommer trolig på markedet en gang mot høsten i 2016.

Les også: Luksus-SUVen som koster deg minst

Beintøff konkurranse

Konkurransen i denne klassen er forøvrig blitt betydelig tøffere siden Q5 først så dagens lys. Ikke bare er BMW X3 kommet i ny generasjon, som siden er faceliftet, men Lexus har for fullt kastet seg inn i kampen om kundene med sine NX 300h.

Nyeste skudd på stammen i dette segmentet er forøvrig Mercedes GLC, som erstatter GLK. sistnevnte ble aldri noen suksess, mens oppfølgeren ventes å bli en skikkelig hit.

Fra før er jo også Volvo godt representert med sin XC60.

Les også: Sjelden luksusbil kan være tapsbombe