TILBAKE I OKTOBER:  Cecilia Brækhus skal bokse i Dusseldorf i oktober.
Foto: Pontus Höök / NTB scanpix FOTO: HööK, PONTUS /
TILBAKE I OKTOBER:  Cecilia Brækhus skal bokse i Dusseldorf i oktober. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix FOTO: HööK, PONTUS /

Brækhus tilbake i ringen på Klitsjko-stevne 24. oktober

Comeback-dato, ny trener og TV-avtale i boks.

Oslo (TV 2): Cecilia Brækhus planlegger en pressekonferanse i Oslo torsdag. Der skal hun avsløre comeback-dato, hvem som blir ny trener og fortelle hvilken TV-kanal som skal vise kampene hennes.

- Jeg kan ikke si noe før torsdag, vi har lagt lokk på alt, sier hemmelighetsfulle Brækhus til TV 2.

Bokser i Tyskland med Klitsjko

Etter det TV 2 erfarer er Brækhus nå klar for å bokse i tyske Düsseldorf 24. oktober. Her skal Vladimir Klitsjko forsvare sine VM-belter mot Tyson Fury. Den norske boksedronningen gjøre dermed comeback samme sted, i det som blir første kamp etter at hun pådro seg tre brudd i foten, i sin 27. proffseier mot Jennifer Retzke 29. november i fjor.

TV 2 har ikke lykkes i å få vite hvem som blir motstander, eller om dette er klart per nå. VM-mester i lett weltervekt (vektklassen under), Erica Farias, har vært meget klar for et mestermøte mot Brækhus. Farias legger til stadighet ut meldinger i sosiale medier om at hun vil måle krefter mot den norske 33-åringen. Brækhus har også vært åpen på at en kamp mot argentineren er interessant.

Men etter det TV 2 forstår er ikke Farias motstander i oktober, Brækhus skal være interessert i en "lettere" motstander i comeback-kampen og forsvarer trolig sine fire mesterbelter i weltervekt. Chevelle Hallback, Tori Nelson, Mikaela Lauren, Hanna Gabriel og Layla McCarter kan være aktuelle motstandere.

Kvinnelig trener?

Brækhus har også jobbet de siste månedene med å ansette sin egen trener. I Sauerland hadde hun tyske Otto Ramin, Ulli Wegner og George Bramowski. Etter det TV 2 forstår har den tidligere, kvinnelige toppbokseren Lucija Rijker vært vurdert av Brækhus. TV 2 var i kontakt med hollenderen for et par uker siden, da sa hun dette:

- Alt jeg kan si er at det ville vært en ære å få jobbe med en så stor mester som Cecilia, sa boksetreneren.

Ny avtale med Viasat

Også en ny TV-avtale skal presenteres torsdag. Bergenseren sine kamper har vært ute på anbud hos de norske TV-selskapene i vår. Etter det TV 2 forstår har Viasat sikret seg retten til å vise Brækhus-kamper også i fremtiden, slik de gjorde da hun bokset for Sauerland. Viasat har også de skandinaviske rettighetene til Klitsjkos stevner, og har betalt ytterligere til First Lady Promotion - Brækhus sitt nystartede selskap som forvalter hennes TV-rettigheter.

Stevnet i Düsseldorf vises på store TV-kanaler som RTL, Sky Sports og HBO. Det er med andre ord et gedigent utstillingsvindu for Brækhus.