ETTERTRAKTET: Alexander Søderlunds målshow i årets Tippeliga blir lagt merke til i Europa.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix FOTO: ALLEY, NED /
ETTERTRAKTET: Alexander Søderlunds målshow i årets Tippeliga blir lagt merke til i Europa. Foto: Ned Alley / NTB scanpix FOTO: ALLEY, NED /

Rosenborg avslo russisk Søderlund-bud

Tippeligaens toppscorer er ønsket i Russland.

Tippeligaens toppscorer Alexander Søderlund er en ettertraktet mann. 28-åringen har scoret 18 mål på 19 seriekamper denne sesongen, noe som har fått flere klubber utenfor Norge til å forhøre seg om spissens situasjon i Rosenborg.

Foreløpig er det kun én klubb har har vist konkret interesse. Etter det TV 2 Sporten erfarer la en russisk klubb nylig inn et bud på i underkant av 10 millioner norske kroner, men RBK avviste budet.

– Jeg skjønner veldig godt at det er interesse rundt Søderlund. Det vil være snodig om han ikke blir solgt. Jeg har vondt for å se at han blir i Norge slik han holder på nå, sier TV 2-ekspert Mini Jakobsen.

Søderlund har i flere sesonger vist målteft. I 2014-sesongen startet rogalendingen 17 seriekamper for Rosenborg og scoret 13 mål før han pådro seg en strekkskade. Denne sesongen er Søderlund Tippeligaens suverene toppscorer. Søndag satte han inn scoring nummer 17 og 18 mot Lillestrøm.

Rosenborg takket nei til tilbudet fra den russiske klubben i håp om å få mer penger for Søderlund.

– De er ikke fornøyd med summen, men den vil vokse etter hvert, tror Mini.

Om Søderlund skulle velge Russland blir han ikke den første RBK-spilleren som gjør det. I sommer forsvant Stefan Strandberg til FC Krasnodar da kontrakten hans med Rosenborg utløp. Strandberg vil tjene rundt 70 millioner kroner totalt over de fire årene kontrakten med FC Krasnodar varer.

Derfor skjønner Mini at Søderlund fristes av et russisk eventyr.

– Jeg er ikke sikker på om det sportslig er så mye bedre, men han er 28 år. Med så mye penger er det klart at det er fristende, sier han.