– Ødegaard blir en av lederne i Castilla

Spansk journalist tror ikke Real Madrid vil låne ut Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard spilte fra start da Real Madrid gjestet Oslo og Vålerenga søndag. 16-åringen ble byttet ut like etter pause til stående ovasjoner fra et fullsatt Ullevaal. Etter kampen fikk han godkjent av Real Madrid-sjef Rafael Benítez.

Fortsetter i Castilla
Marca-journalist Santi Siguero, som var i Oslo og som følger den spanske storklubben tett, tror Ødegaard kommer til å bli i Real Madrid kommende sesong. 

– Jeg tror ikke vi får vite noe før overgangsvinduet stenger siste uken i august. Slik som jeg har blitt forklart fra klubben blir ikke dette tatt stilling til før overgangsvinduet er stengt. Før det har laget to treningskamper. Først mot Galatasaray 18. august og så er det seriestart mot Sporting Gijón 23. august. Jeg tror ikke de tar noen avgjørelser før etter den andre kampen, sier Siguero og legger til:

– Informasjonen vi sitter på i Marca tyder på at intensjonen til klubben er å la ham fortsette i Castilla. Det er der Real Madrid tror de kan ha best oversikt på hans utvikling og fremtid.

Har mistet spillere
Castilla, som forrige sesong bare ble nummer fem på tredje nivå i Spania, fremstår som svekket sammenlignet med fjoråret. I sommer har Álvaro Medrán (Getafe) og Burgui (Espanyol) forsvunnet på lån til andre La Liga-klubber. Det er ikke nødvendigvis negativt for Martin Ødegaard.

– Stallen er dårligere. De har mistet flere spillere, og det har vært en opprenskning i ungdomsavdelingen til Real Madrid. Flere lavere lag er blitt fjernet. Mange av spillerne som har vært i Real Madrid ser på Castilla og ser at sjansen for å komme på A-laget er blitt mindre. Spillere har forsvunnet til andre lag i La Liga og til England. På den andre siden kan dette være positivt for Ødegaard. Det er færre spillere å konkurrere mot i hierarkiet. Ødegaard blir en av de mer rutinerte, og han blir en av lederne i Castilla, sier Siguero.  

I tillegg vil Ødegaard få muligheten til å trene jevnlig med de store Real Madrid-stjernene. Journalisten tror Ødegaard vil få muligheten i noen få kamper på A-laget, og nevner den spanske cupen som en mulig kamparena.

– Jeg synes det er komplisert å låne ut en spiller. Jeg tror Ødegaard har kvaliteter til å spille i Primera, men det er vanskelig å få en klubb til å love ham spilletid. Vi må ikke glemme at han bare er 16 år, praktisk talt en guttunge. Å spille fast i en klubb i den divisjonen er et stort press for en på hans alder, sier Siguero.